4 gode salatdressinger

salatdressing

Salatdressing er raskt og enkelt å lage selv og kan være nok til å dreie en kjedelig salat til en interessant en.

Her får du få oppskriften på 4 forskjellige salatdressinger, eller vinaigretter som er en mer presis benevnelse. Vinaigrette er en klassisk salatdressing bestående av 1 del syre (eddik eller sitrus) og 3 deler olje. Hva som da kommer i tillegg er litt opp til deg.

Det finnes utallige variasjoner på vinaigrette og skal vi være ærlige så holdes ikke denne fordelingen mellom syre og olje for hellig. Den kan selvsagt også lekes med.

Her har du 4 varianter som du kan begynne med, tilpass de gjerne til egen smak. Urtevinaigretten lages best dagen den skal brukes, de andre kan gjerne stå en dag eller to.

Mitt beste tips er å lage vinaigretten i et glass med lokk. Ha alle ingrediensene oppi, sett på lokket og rist det som en bartender, gjerne over skulderen med litt pizzazz. Smak alltid til vinaigretten og gi den gjerne en ny liten rist før servering.

Oppbevar de i kjøleskapet om du har til overs, men lag lite om gangen. Det er så enkelt å lage mer…

Er du i beite for en litt mer kremete salatdressing kan du gjerne prøve en av disse:

4 gode salatdressinger

ingredienser
Klassisk vinaigrette
  • 2 ss (30ml) rødvinseddik
  • 2 ts Dijon sennep
  • 90ml olivenolje
  • salt og pepper
Vinaigrette med sennep og honning
  • 2 ss akasie honning
  • 2 ss Dijon sennep
  • 2 ss hvitvinseddik
  • 90ml olivenolje
  • salt og pepper
Vinaigrette med ristet hvitløk og parmesan
  • 1 ss ristet hvitløk
  • 2 ss rødvinseddik
  • 2 ts Dijon sennep
  • 3 ss finrevet parmesan
  • 90ml olivenolje
  • salt og pepper
Urtevinaigrette
  • 2 ss finhakket friske urter (basilikum, persille, gressløk, osv)
  • 1/2 ts tørket oregano
  • 1 hvitløksfedd finrevet
  • 1 ts honning
  • 2 ss sitronsaft
  • 90 ml olivenolje
  • salt og pepper
fremgangsmåte

Ingrediensene legges i et glass med lokk. Rist godt og smak til med salt og pepper.

Vinaigrette

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »