Små ting kan løfte et helt måltid. En god salsa for eksempel. Denne salsaen for å være helt konkret.
Bønnesalsa er laget med to typer bønner, mais, tomater, paprika og litt krydder og urter. Det innebærer at du åpner noen bokser og skjærer noen grønnsaker. Gjør deg gjerne litt flid når du skjærer grønnsaker slik at det blir jevnt og pent.
Grønnsaker er valgt litt ut i fra farge. Rød tomat, grønn paprika og rød løk går fint med brune og røde bønner og gul mais. Det er jo selvsagt ikke en betingelse at du velger det samme, men pent blir det.
Lag gjerne bønnesalsa litt i forkant slik at smakene kan utvikle litt. Det holder med en halvtime på kjøkkenbenken, men om du har lyst å lage den dagen i forveien er det greit det og. Husk da å ta salsaen ut av kjøleskapet en times tid før servering slik at den kommer til romtemperatur. Da smaker den best.
Og hvordan skal man servere bønnesalsa, hører jeg deg spør. Vel, du kan servere det som en dip slik det er avbildet her med nacho chips. Den er også helt super som tilbehør til tacos eller fajitas. Den er også god å spise som tilbehør, som en bønnesalat så å si.
Vil du servere bønnesalsa som del av et tex-mex måltid kan det være kjekt å servere følgende også:
- guacamole
- salsa fresca
- og skulle du være så ‘uheldig’ å ha noe til overs kan du blande det inn i en tacosalat