Bønnesalsa

Bønnesalsa

Små ting kan løfte et helt måltid. En god salsa for eksempel. Denne salsaen for å være helt konkret.

Bønnesalsa er laget med to typer bønner, mais, tomater, paprika og litt krydder og urter. Det innebærer at du åpner noen bokser og skjærer noen grønnsaker. Gjør deg gjerne litt flid når du skjærer grønnsaker slik at det blir jevnt og pent.

Grønnsaker er valgt litt ut i fra farge. Rød tomat, grønn paprika og rød løk går fint med brune og røde bønner og gul mais. Det er jo selvsagt ikke en betingelse at du velger det samme, men pent blir det.

Lag gjerne bønnesalsa litt i forkant slik at smakene kan utvikle litt. Det holder med en halvtime på kjøkkenbenken, men om du har lyst å lage den dagen i forveien er det greit det og. Husk da å ta salsaen ut av kjøleskapet en times tid før servering slik at den kommer til romtemperatur. Da smaker den best.

Og hvordan skal man servere bønnesalsa, hører jeg deg spør. Vel, du kan servere det som en dip slik det er avbildet her med nacho chips. Den er også helt super som tilbehør til tacos eller fajitas. Den er også god å spise som tilbehør, som en bønnesalat så å si.

Bønnesalsa

Vil du servere bønnesalsa som del av et tex-mex måltid kan det være kjekt å servere følgende også:

Bønnesalsa – 6-8 personer

ingredienser
  • 1 boks (ca.300g) svarte bønner
  • 1 boks (ca.300g) kidenybønner
  • 1 boks (ca.300g) mais
  • 3 tomater i terninger
  • 1 rød løk i terninger
  • 1 grønn paprika i terninger
  • 1 hvitløksfedd, finrevet
  • en god håndfull frisk koriander
  • 1 ss hvitvinseddik
  • saften av en halv lime
  • 2 ss olivenolje
  • 1/2 ts chiliflak
  • salt, pepper
fremgangsmåte

Skyll bønner og mais og la de renne av. Forbered grønnsakene i mellomtiden.

Skjær tomater i terninger. Dette gjør jeg ved å skjære tomatene først i 4 båter. Dermed skjærer jeg bort frø og saft fra innsiden slik at jeg kun sitter igjen med ‘kjøttet’. Denne skjærer jeg så i terninger.

Finhakk stilkene av frisk koriander og grovhakk bladene.

Bland bønner, mais, tomater, paprika, løk og frisk koriander sammen i en skål.

Rør eddik, limesaft, olivenolje, hvitløk og chili flak sammen til en dressing og hell over salaten. Rør sammen og smak til med salt og pepper.

Bønnesalsa

La bønnesalsa stå minst en halvtimes tid før servering slik at smakene får utvikle seg.

Server med chips eller som del av et tex-mex måltid.

Håper det smaker!

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »