Tapasfat med skinke, ost og sesongens grønnsaker

Tapasfat med skinke, mozzarella og sesongens grønnsaker I mangel av et bedre navn har jeg kalt dette et tapasfat selv om inspirasjonen er mer av det italienske artet enn det spanske. Tapasfat er en enkel måte å servere noe godt, raskt. Du kan gjerne bruke det du har får hånd – litt ost, litt skinke, litt grønnsaker og gjøre deg litt flid med presentasjonen for å lage et pent fat. Eller du kan gjøre som meg som blir fristet av alle de gode, fargerike grønnsakene som er å få kjøpt nå om sommeren og handle litt av hvert for å kunne lage et slikt fat. Jeg har ingen regler når det gjelder tapasfat og samler salt og søtt, kjøtt, grønnsaker og ost om hverandre. En liten dressing er alltid godt og her har jeg laget en enkel grov pesto med grovhakket (for hånd) basilikum blandet med litt revet hvitløk og olivenolje. En god olivenolje er også kjekt å ha. Den heller jeg med ganske så generøs hånd over alt på fatet før jeg avslutter med litt nykvernet pepper og flaksalt. Litt brød, litt vin, litt godt selskap og vips så er det kosekveld. Tapasfat med skinke, mozzarella og sesongens grønnsaker Er du glad i slike tapasfat vil du kanskje også like dette:
SKIKKELIG GODE SALATER

Glad i salater?
Da vil du elske den nye boken min SKIKKELIG GODE SALATER!

Du finner den hos ARK (klikk her) og Norli (klikk her) – eller kjøp den direkte fra forlaget her.


 

Tapasfat – for 4 personer

ingredienser
tapasfat
 • 1 burrata (italiensk fersk ost)
 • 2 modne nektariner
 • 3-4 modne tomater, gjerne en blanding bifftomater, kumato, cherry tomater, osv.
 • reddiker
 • en håndfull oliven
 • 3-4 aprikoser
 • ca.200g parmaskinke, spekeskinke eller annen god skinke
 • frisk basilikum
 • oliven olje, salt, pepper
grov pesto
 • 3 ss grovhakket frisk basilikum
 • ca. 6 ss olivenolje
 • finrevet hvitløket, smakes til
 • salt, pepper
fremgangsmåte

Tapasfat med skinke, mozzarella og sesongens grønnsaker

Finn frem et stort fint fant.

Skjær opp frukt og grønnsaker. Varier gjerne mellom å skjære de i skiver eller båter. Se hva du skjærer litt an, og bestem selv hvordan den best kan presenteres.

Fordel grønnsakene pent på fat. Jeg liker å holde det i grupper, dvs. istedenfor å strø alle ingrediensene vilkårlig over fatet, grupperer jeg de. En gruppe med skivede tomater ved siden av en gruppe med skivede nektariner ved siden av en samling med skinke for eksempel.

Spar gjerne de mindre elementene til slutt og husk å holde av litt plass til burrata (eller annen ost om du bruker det).

De mindre elementene, for eksempel oliven gjør seg også best om de holdes samlet.

Tapasfat med skinke, mozzarella og sesongens grønnsaker

Lag pestoen ved å blande frisk basilikum med olivenolje. Tilsett revet hvitløk om ønsket og smak til med salt og pepper.

Tapasfat med skinke, mozzarella og sesongens grønnsaker

Dryss litt av pestoen over osten og server resten i en liten skål ved siden av. Hell litt olivenolje og kvern litt pepper over det hele. Et lite dryss med havsalt gjør seg og.

Tapasfat med skinke, mozzarella og sesongens grønnsaker

Server med godt brød.

 

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »