Annonse
Min Familie

Kirsebærsyltetøy med rips

Kirsebærsyltetøy med rips

Kirsebærsylteøy med rips er ikke min idé, det er Victoria sin.

Etter å ha lagt dette bildet ut på Instagram med en oppfordring til å komme med tips, nevnte Victoria at kirsebærsyltetøy med rips var noe av det beste hun hadde smakt.

Kombinasjonen kirsebær og rips klang også godt i mine ører og dermed måtte jeg begi meg ut på å lage dette selv. Og for et syltetøy det ble! Det er selvsagt preget av de syrlige ripsene, men smaken rundes av med de søte kirsebærene (moreller). Yummy!

Dette er syltetøyet som skal på brødskiva nå fremover. Lager jeg vafler, så blir det en selvfølge å servere dette syltetøyet som tilbehør. Gjerne med litt yoghurt til for eksempel. Og apropos yoghurt, så kan syltetøyet røres inn i litt yogurt naturell for en aldri så liten mellommåltid.

Jeg tenker at den også passet godt til bakst. Kanskje det blir noen snurrer eller pai med syltetøyet. Vi får bare vente å se.

Her har du en liten smaksprøve….

Kirsebærsyltetøy med rips

Er du glad i å lage syltetøyet ditt selv? Her har du noen flere oppskrifter du kan prøve deg på :

Kirsebærsyltetøy med rips – ca. 8dl syltetøy

ingredienser
  • 500g rips, renset
  • 500g moreller (søtkirsebær) stenet
  • 1 dl vann
  • 500g sukker
fremgangsmåte

Rens rips for stilker og blader og skyll de godt.

Fjern stilker og sten fra morellene. Skyll godt.

Ha moreller, rips og vann i en stor gryte. Kok det opp og la bærene småkoke 10-20 minutter til de er myke.

Bærene kan gjerne moses litt under kokingen.

Rør inn sukkeret. La syltetøyet koke opp igjen og la det småkoke til det tykner noe.

Du vil se at syltetøyet går fra en ganske vannete konsistens til en som ligner mer som sirup.

Nå er det på tide å ta gelétesten. Legg noen dråper syltetøy på en kald tallerken og dra fingeren gjennom. Renner ikke syltet sammen igjen er den klar.

Er ikke syltetøyet ferdig, lar du det koke videre.

Er syltetøyet ferdig, helles det over i varme steriliserte glass. Sett lokk på umiddelbart og la syltetøyet avkjøle helt på benken.

Oppbevar syltetøyet mørkt og kjølig. Åpne syltetøyglass oppbevares i kjøleskapet.

Kirsebærsyltetøy med rips

 

Kommentarer

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate »