Kirsebærsylteøy med rips er ikke min idé, det er Victoria sin.
Etter å ha lagt dette bildet ut på Instagram med en oppfordring til å komme med tips, nevnte Victoria at kirsebærsyltetøy med rips var noe av det beste hun hadde smakt.
Kombinasjonen kirsebær og rips klang også godt i mine ører og dermed måtte jeg begi meg ut på å lage dette selv. Og for et syltetøy det ble! Det er selvsagt preget av de syrlige ripsene, men smaken rundes av med de søte kirsebærene (moreller). Yummy!
Dette er syltetøyet som skal på brødskiva nå fremover. Lager jeg vafler, så blir det en selvfølge å servere dette syltetøyet som tilbehør. Gjerne med litt yoghurt til for eksempel. Og apropos yoghurt, så kan syltetøyet røres inn i litt yogurt naturell for en aldri så liten mellommåltid.
Jeg tenker at den også passet godt til bakst. Kanskje det blir noen snurrer eller pai med syltetøyet. Vi får bare vente å se.
Her har du en liten smaksprøve….
Er du glad i å lage syltetøyet ditt selv? Her har du noen flere oppskrifter du kan prøve deg på :