Wraps med asiatiske kjøttboller

Wraps med asiatiske kjøttboller

Mmm, har jeg noe godt til deg i dag. Hils på wraps med asiatiske kjøttboller!

Det skal handle mest om kjøttbollene her, for hvordan du serverer de er litt opp til deg.

Å servere de i wraps synes jeg er supert når du trenger en litt leken middag. Og alle trenger en litt leken middag av og til. Særlig i hverdagen.

Spis wraps med hendene og server tilbehøret i skåler som du setter frem på kjøkkenbenken (grab and go) eller på spisebordet (sitt og spis).  Alle lager sin wrap akkurat slik de liker den, og alle blir fornøyde.

Men, ikke la deg stoppe der. Kjøttbollene kan som sagt serveres på mange forskjellige måter. Med en asiatisk nudelsalat for eksempel. Eller i et pita brød. Eller hva med å servere de som tapas, med små spidd og dipp?

Wraps med asiatiske kjøttboller

Kjøttbollene er enkle å lage. Har du en food processor går det enda lettere.

Jeg lager gjerne små kjøttboller, og med små tenker jeg at du skal kunne spise en i et jafs. Kjøttbollene skal også ha mye smak og det er derfor viktig at du smaker på farsen før du triller alt ut til kjøttboller. Knip av en liten bit og stek den før du smaker og tilpass til din egen smak.

Liker du det ikke for hot vil jeg også anbefale at du fjerner frø og hinne fra chillien før du tilsetter den. Du kan alltid tilsette mer chilli om det trengs.

Wraps med asiatiske kjøttboller

Er du glad i asiatisk mat vil du kanskje også like disse oppskriftene:

 

Wraps med asiatiske kjøttboller  -50-60 kjøttboller

ingredienser
asiatiske kjøttboller
  • 1.2 kg kjøttdeig av svin
  • 1 rødløk, grovhakket
  • 1 rød chili, grovhakket
  • 4 hvitløksfedd, grovhakket
  • ca. 2 cm fersk ingefær, grovhakket
  • 1 ts fiskesaus (kan sløyfes)
  • 2 ss soyasaus
  • 1 ts salt
  • saften av en halv lime
  • en liten koriander plante, grovhakket
  • sweet chilisaus til pensling
wraps & tilbehør
  • hjertesalat
  • strimlet rød kål
  • fine skiver rødløk
  • fine strimler av gulrot
  • sesamfrø
  • vårløk i fine skiver
  • frisk korianer
  • sweet chili saus
fremgangsmåte

Ovn temp. 200°C.

Ha rød løk, hvitløk, chili og ingefær i en liten food processor og kjør til du har en fin masse.

Ha dette sammen med kjøttdeig, fiskesaus, soyasaus, salt, limesaft og frisk koriander i en stor bolle og bland sammen med lett hånd.

Stek en liten bit av farsen og smak. Juster med mer fiskesaus/limesaft/chili/salt om det trengs.

Rull farsen ut til små kjøttboller.

Stek kjøttbollene i en stekepanne i omganger slik at de får litt farge. Legg de over i en ildfastform og fortsett til alle kjøttbollene er stekt.

Pensle kjøttbollene med litt søt chilisaus, sett i ovnen og stek i 5-10 minutter til de er gjennomstekte.

Wraps med asiatiske kjøttboller

Kjøttbollene er klare til servering. Alternativt kan du la de avkjøle, pakke de ned og oppbevare de kjølig til du trenger de. Varm de raskt opp i ovnen før servering. Kjøttbollene egner seg også til frysing.

Wraps med asiatiske kjøttboller

Skal du servere wraps er det bare å sette alt tilbehør på bordet og la alle lage sine egne. Alternativt kan du gjøre som jeg har gjort her og lage ferdige wraps, klar for spising.

Wraps med asiatiske kjøttboller

Håper det smaker!

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »