Myke rundstykker med hvitløk og parmesan

Myke rundstykker med hvitløk og parmesan

Er du klar for noen myke, saftige rundstykker med hvitløk og parmesan?

Rundstykkene passer ypperlig som tilbehør til middag – særlig supper og gryteretter, men også alle andre middager med saus.

De er også gode som burgerbrød! Skjær de i to og fyll de med en hamburger, fiskeburger eller vegetarburger og passende tilbehør for en aldeles nydelig håndholdt middag.

Om ikke det er nok, så passer rundstykkene selvsagt også til blingser. Fyll med kjøttpålegg, oster, grønnsaker og sauser for en super blings.

Det som gjør disse rundstykkene litt spesielle er at de blandes med margarin/smør som smaksettes med hvitløk.

Litt av denne smaksatte margarinen/smøret holder jeg tilbake for å pensle rundstykkene med før de går i ovnen og når de kommer ut. Dermed får du deilig, men ikke overveldende smak av hvitløk gjennom det hele.

Fryses kan de selvsagt også. Pakk de inn i en plastpose og la de tine på kjøkkenbenken. Varmer du de lett opp i ovnen, smaker de som nybakte rundstykker.

Frister det ikke å lage disse rundstykkene akkurat nå kan jeg også anbefale grove pestosnurrer med fetaost og oliven.

Myke rundstykker med hvitløk og parmesan

Myke rundstykker med hvitløk og parmesan – 12 rundstykker

ingredienser
  • 200g smør eller margarin
  • 6 hvitløksfedd, grovhakket
  • 500g hvetemel
  • 2 ts tørrgjær
  • ca. 30 g finrevet parmesan
  • 1 ts tørket oregano
  • 1 ts tørket basilikum
  • 1/2 ts salt
  • 1 ts nykvernet pepper
  • 3 dl melk
fremgangsmåte

Ovn temp. 220° C.

Ha smør/margarin og hvitløksfedd i en kjele og varm opp til margarinene er smeltet. La smøret/margarinen stå og trekke med hvitløken på lav temperatur i ca. 10 minutter. Sil av smøret/margarinen og hell oppi et målebeger. Du skal ha ca. 2 dl smaksatt smør/margarin.

Bland hvetemel med tørrgjær, parmesan og krydder. Rør sammen.

Tilsett melk og 1.5 dl smaksatt smør/margarin i melblandingen. Bruker du kjøkkenmaskin med eltekrok er det bare å sette den i gang. Elt til du har en glatt, smidig deig.

Lager du brøddeigen for hånd, rører du sammen ingrediensene i en bolle. Hell det over på en melet benk og elt for hånd til du har en glatt og smidig deig.

Dekk deigen til, sett det på et lunt sted og la den heve til det dobbelte.

Hell deigen over på en lett melet flate og del den i 12 like store emner. Trill til rundstykker og sett de på et bakebrett.

Dekk rundstykkene med et rent håndkle og la de heve på et lunt sted i ca. 40 minutter.

Varm opp resten av den smaksatte smøret/margarinen om den har stivnet. Pensle rundstykkene med den.

Sett rundstykkene i forvarmet ovn og stek i ca. 15 minutter til gylne og gjennomstekte.

Myke rundstykker med hvitløk og parmesan

Pensle rundstykkene med mer smaksatt smør/margarin mens de fortsatt er varme. Strø gjerne med litt finhakket persille om du vil.

Myke rundstykker med hvitløk og parmesan

De frister ikke sant?

Myke rundstykker med hvitløk og parmesan

 

 

Kommentarer

  • Reply Guri 17. mars 2023

    Hei. Kan jeg lage denne deigen som eltefri? I tilfelle, hvor mye gjær skal jeg bruke? Takk for gode oppskrifter

    • Reply Mat På Bordet 23. mars 2023

      Hei Guri
      Det er dessverre ikke så enkelt å bare ha mindre gjær i oppskriften, væskemengden må også tilpasses.
      Du kan gjerne prøve deg litt på egenhånd, eller du kan bruke denne oppskriften https://matpaabordet.no/2019/02/07/eltefrie-rundstykker-med-valmuefro/ og legge til litt krydder. Og pensle de med smaksatt smør når de er ferdigstekt 🙂
      hilsen
      ina

  • Reply Siv 11. oktober 2018

    Funker det like bra med meierismør? Ser nydelig ut!! Må si at du lager utrolig mye bra mat!

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »