Er du klar for noen myke, saftige rundstykker med hvitløk og parmesan?
Rundstykkene passer ypperlig som tilbehør til middag – særlig supper og gryteretter, men også alle andre middager med saus.
De er også gode som burgerbrød! Skjær de i to og fyll de med en hamburger, fiskeburger eller vegetarburger og passende tilbehør for en aldeles nydelig håndholdt middag.
Om ikke det er nok, så passer rundstykkene selvsagt også til blingser. Fyll med kjøttpålegg, oster, grønnsaker og sauser for en super blings.
Det som gjør disse rundstykkene litt spesielle er at de blandes med margarin/smør som smaksettes med hvitløk.
Litt av denne smaksatte margarinen/smøret holder jeg tilbake for å pensle rundstykkene med før de går i ovnen og når de kommer ut. Dermed får du deilig, men ikke overveldende smak av hvitløk gjennom det hele.
Fryses kan de selvsagt også. Pakk de inn i en plastpose og la de tine på kjøkkenbenken. Varmer du de lett opp i ovnen, smaker de som nybakte rundstykker.
Myke rundstykker med hvitløk og parmesan – 12 rundstykker
ingredienser
200g smør eller margarin
6 hvitløksfedd, grovhakket
500g hvetemel
2 ts tørrgjær
ca. 30 g finrevet parmesan
1 ts tørket oregano
1 ts tørket basilikum
1/2 ts salt
1 ts nykvernet pepper
3 dl melk
fremgangsmåte
Ovn temp. 220° C.
Ha smør/margarin og hvitløksfedd i en kjele og varm opp til margarinene er smeltet. La smøret/margarinen stå og trekke med hvitløken på lav temperatur i ca. 10 minutter. Sil av smøret/margarinen og hell oppi et målebeger. Du skal ha ca. 2 dl smaksatt smør/margarin.
Bland hvetemel med tørrgjær, parmesan og krydder. Rør sammen.
Tilsett melk og 1.5 dl smaksatt smør/margarin i melblandingen. Bruker du kjøkkenmaskin med eltekrok er det bare å sette den i gang. Elt til du har en glatt, smidig deig.
Lager du brøddeigen for hånd, rører du sammen ingrediensene i en bolle. Hell det over på en melet benk og elt for hånd til du har en glatt og smidig deig.
Dekk deigen til, sett det på et lunt sted og la den heve til det dobbelte.
Hell deigen over på en lett melet flate og del den i 12 like store emner. Trill til rundstykker og sett de på et bakebrett.
Dekk rundstykkene med et rent håndkle og la de heve på et lunt sted i ca. 40 minutter.
Varm opp resten av den smaksatte smøret/margarinen om den har stivnet. Pensle rundstykkene med den.
Sett rundstykkene i forvarmet ovn og stek i ca. 15 minutter til gylne og gjennomstekte.
Pensle rundstykkene med mer smaksatt smør/margarin mens de fortsatt er varme. Strø gjerne med litt finhakket persille om du vil.
Hei Guri
Det er dessverre ikke så enkelt å bare ha mindre gjær i oppskriften, væskemengden må også tilpasses.
Du kan gjerne prøve deg litt på egenhånd, eller du kan bruke denne oppskriften https://matpaabordet.no/2019/02/07/eltefrie-rundstykker-med-valmuefro/ og legge til litt krydder. Og pensle de med smaksatt smør når de er ferdigstekt 🙂
hilsen
ina
Hei. Kan jeg lage denne deigen som eltefri? I tilfelle, hvor mye gjær skal jeg bruke? Takk for gode oppskrifter
Hei Guri
Det er dessverre ikke så enkelt å bare ha mindre gjær i oppskriften, væskemengden må også tilpasses.
Du kan gjerne prøve deg litt på egenhånd, eller du kan bruke denne oppskriften https://matpaabordet.no/2019/02/07/eltefrie-rundstykker-med-valmuefro/ og legge til litt krydder. Og pensle de med smaksatt smør når de er ferdigstekt 🙂
hilsen
ina
Funker det like bra med meierismør? Ser nydelig ut!! Må si at du lager utrolig mye bra mat!