Annonse
Min Familie

Myke rundstykker med hvitløk og parmesan

Myke rundstykker med hvitløk og parmesan

Er du klar for noen myke, saftige rundstykker med hvitløk og parmesan?

Rundstykkene passer ypperlig som tilbehør til middag – særlig supper og gryteretter, men også alle andre middager med saus.

De er også gode som burgerbrød! Skjær de i to og fyll de med en hamburger, fiskeburger eller vegetarburger og passende tilbehør for en aldeles nydelig håndholdt middag.

Om ikke det er nok, så passer rundstykkene selvsagt også til blingser. Fyll med kjøttpålegg, oster, grønnsaker og sauser for en super blings.

Myke rundstykker med hvitløk og parmesan

Det som gjør disse rundstykkene litt spesielle er at de blandes med Melange margarin som smaksettes med hvitløk.

Litt av denne smaksatte margarinen holder jeg tilbake for å pensle rundstykkene med før de går i ovnen og når de kommer ut. Dermed får du deilig, men ikke overveldende smak av hvitløk gjennom det hele.

Fryses kan de selvsagt også. Pakk de inn i en plastpose og la de tine på kjøkkenbenken. Varmer du de lett opp i ovnen, smaker de som nybakte rundstykker.

Frister det ikke å lage disse rundstykkene akkurat nå kan jeg også anbefale grove pestosnurrer med fetaost og oliven.

Myke rundstykker med hvitløk og parmesan – 12 rundstykker

ingredienser
  • 2 sticks (200g) Melange margarin
  • 6 hvitløksfedd, grovhakket
  • 500g hvetemel
  • 2 ts tørrgjær
  • ca. 30 g finrevet parmesan
  • 1 ts tørket oregano
  • 1 ts tørket basilikum
  • 1/2 ts salt
  • 1 ts nykvernet pepper
  • 3 dl melk
fremgangsmåte

Ovn temp. 220° C.

Ha Melange margarin og hvitløksfedd i en kjele og varm opp til margarinene er smeltet. La Melange margarinen stå og trekke med hvitløken på lav temperatur i ca. 10 minutter. Sil av margarinen og hell oppi et målebeger. Du skal ha ca. 2 dl smaksatt margarin.

Bland hvetemel med tørrgjær, parmesan og krydder. Rør sammen.

Tilsett melk og 1.5 dl smaksatt margarin i melblandingen. Bruker du kjøkkenmaskin med eltekrok er det bare å sette den i gang. Elt til du har en glatt, smidig deig.

Lager du brøddeigen for hånd, rører du sammen ingrediensene i en bolle. Hell det over på en melet benk og elt for hånd til du har en glatt og smidig deig.

Dekk deigen til, sett det på et lunt sted og la den heve til det dobbelte.

Hell deigen over på en lett melet flate og del den i 12 like store emner. Trill til rundstykker og sett de på et bakebrett.

Dekk rundstykkene med et rent håndkle og la de heve på et lunt sted i ca. 40 minutter.

Varm opp resten av den smaksatte margarinen om den har stivnet. Pensle rundstykkene med den.

Sett rundstykkene i forvarmet ovn og stek i ca. 15 minutter til gylne og gjennomstekte.

Myke rundstykker med hvitløk og parmesan

Pensle rundstykkene med mer smaksatt margarin mens de fortsatt er varme. Strø gjerne med litt finhakket persille om du vil.

Myke rundstykker med hvitløk og parmesan

De frister ikke sant?

Myke rundstykker med hvitløk og parmesan

Innlegget er skrevet som ledd i et samarbeid med Melange.

 

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate »