Penne med brokkolini og pølse

Penne med brokkolini og pølse

Hva tyr du til når du lager middag på sparket?

Jeg tyr ofte til pasta. Da går det som regel fort, alle liker det, det kan varieres i det uendelig og det metter.

Penne med brokkolini og pølse ble laget på en dag der jeg hadde brokkolini som måtte brukes. Lurer du forresten på hva brokkolini er så er det det man kaller en supergrønnsak. En krysning mellom brokkoli og gai lan (en asitisk grønnsak) med en litt mer søtlig smak enn brokkoli. Blomsterhodet (eller buketten) er betydelig mindre enn  hos brokkoli og den har lange stilker. Stilker og hoder kan spises rå eller varmebehandlet. Stek eller kok den, men ikke for lenge, det tar bare noen minutter.

Se gjerne ettter brokkolini i butikkene den er verdt å prøve! Får du ikke tak i det kan det selvsagt erstattes med ‘vanlig’ brokkoli.

Skal du lage denne retten anbefaler jeg at du setter over vann til pasta først. Forbered resten av ingrediensene mens du venter på at vannet koker opp. Kok pastaen mens du lager ‘sausen’ og begge bør være ferdig samtidig.

Som sagt kan brokkolini enten stekes eller kokes. Jeg liker å koke den og har den opp i det kokende pastavannet (sammen med pastaen) de siste to minuttene.

Penne med brokkolini og pølse

Oom ikke akkuret dette fristet i dag an du ta en titt på flere lettvinte middager her:

Penne med brokkolini og pølse – 3-4 porsjoner

ingredienser
  • ca. 200g grov, rå, krydderpølse *
  • 2 hvitløksfedd i fine skiver
  • 200g brokkolini
  • 1 ss grovhakket soltørkede tomater i olje
  • ca. 20g nyrevet parmesan
  • 300g penne pasta
  • frisk basilikum, mer parmesan og pepper til servering
fremgangsmåte

*jeg brukte Chipolata pølser fra Jacobs utvalgte.

Sett over rikelig med vann for pastaen. Når vannet fosskoker har du oppi rikelig med salt og pastaen.

Mens du venter på at vannet koker forbereder du resten av ingrediensene.

Snittet pølsene og press ut farsen. Skjær hvitløken i skiver. Skjær brokkolini stilkene i lange biter og del bukettene i to om de er store. Grovhakk soltørkede tomater og riv parmesanosten.

Ha pastaen i vannet. La det koke et par minutter mindre enn anvist på pakken slik at det blir al dente.

Bryt  opp pølsekjøttet og stek i en stor stekepanne med litt olivenolje. Pølsen kan gjerne få litt farge.

Når pølsene er gjennomstekte kan du slå ned varmen og ha oppi hvitløken. La det surre noen minutter før du tilsetter de soltørkede tomatene.

Ha brokkolini oppi det kokende pastavannet 2 minutter før pastaen er ferdig. Alternativt kan du også steke brokkolinien.

Hold av en liten kopp med pastavannet før du heller det av.

Ha pastaen og brokkolinien direkte oppi stekepannen og la det surre litt. Tilsett litt av pastavannet om det blir for tørt.

Rør inn parmesan og gjerne litt ekstra god olivenolje.

Pynt med frisk basilikum, kvern over litt fersk pepper og middagen er klar til servering.

Penne med brokkolini og pølse

Skulle du mot formodning ha noe til overs smaker pastaen godt til lunsj dagen etter – varm eller kald.

Penne med brokkolini og pølse

Da er det bare å håpe på at det smaker! ♥

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »