Hva tyr du til når du lager middag på sparket?
Jeg tyr ofte til pasta. Da går det som regel fort, alle liker det, det kan varieres i det uendelig og det metter.
Penne med brokkolini og pølse ble laget på en dag der jeg hadde brokkolini som måtte brukes. Lurer du forresten på hva brokkolini er så er det det man kaller en supergrønnsak. En krysning mellom brokkoli og gai lan (en asitisk grønnsak) med en litt mer søtlig smak enn brokkoli. Blomsterhodet (eller buketten) er betydelig mindre enn hos brokkoli og den har lange stilker. Stilker og hoder kan spises rå eller varmebehandlet. Stek eller kok den, men ikke for lenge, det tar bare noen minutter.
Se gjerne ettter brokkolini i butikkene den er verdt å prøve! Får du ikke tak i det kan det selvsagt erstattes med ‘vanlig’ brokkoli.
Skal du lage denne retten anbefaler jeg at du setter over vann til pasta først. Forbered resten av ingrediensene mens du venter på at vannet koker opp. Kok pastaen mens du lager ‘sausen’ og begge bør være ferdig samtidig.
Som sagt kan brokkolini enten stekes eller kokes. Jeg liker å koke den og har den opp i det kokende pastavannet (sammen med pastaen) de siste to minuttene.
Oom ikke akkuret dette fristet i dag an du ta en titt på flere lettvinte middager her:
- alt-i-ett kremet kyllinggryte med spinat
- pølser, potetmos og løksaus
- lammegryte på under en halvtime