Er det noe du kan forberede til julemiddagen i forkant, så er det hjemmelagde medisterkaker.
Ja, du kan kjøpe de ferdiglagde, men du verden så gøy det er å lage sine egne. Sett av litt tid en dag (inviter gjerne noen venner til å hjelpe deg til en medisterkake-dugnad) og lang mange nok til hele julen og gjerne noen ekstra for middager i januar.
Jeg velger å bruke en blanding av medisterdeig og kjøttdeig av svin. Jeg velger også å bruke løk og hvitløk for å tilsette smak. Disse rives fint på et rivjern (gjerne en Microplane) slik at du unngår biter av løk i kakene.
Vær tålmodig med stekingen. Ikke overfyll stekepannen med for mange kjøttkaker. Holder du deg til 8-10 kjøttkaker pr omgang passer du på å ikke senke temperaturen i stekepannen for mye og får dermed en rask stekeskorpe.
Og tilslutt et siste tips. Pass på å smake farsen før du steker alle medisterkakene. Stek en liten bit av farsen og smak. Smaker det som du ønsker er det bare å fortsette med stekingen. Om ikke det helt innfrir forventningen er det bare å tilsette med av det du savner.
Er du glad i kjøttkaker vil du kanskje også like disse oppskriftene: