Lun rosenkålsalat med bacon og granateplekjerner

Lun rosenkålsalat med bacon og granateplekjerner

Jeg var tidligere ikke så stor fan av rosenkål, men er nå forelsket i denne grønnsaken. Med et forbehold – den må tilberedes riktig.

Kokt rosenkål er fortsatt ikke min greie. Men rå, grillet, ovnsbakt eller stekt sier jeg mer enn gjerne ja takk til. Og blandes den med løk eller hvitløk eller chilli eller bacon eller pølse eller andre grønnsaker eller tørket frukt, osv. så er sjansen stor for at den raskt lander på min (og kanskje din) favorittliste.

Lun rosenkålsalat med bacon og granateplekjerner er ikke bare fargerik, men en fest å spise. Salt bacon går godt med rosenkål. En litt syrlig dressing skjærer gjennom det hele og friske, sprøe granateplekjerner popper i munnen.

Er det vanskelig å få tak i granateplekjerner, eller om du ikke er så glad i de, kan de erstattes med tørkede tranebær eller kirsebær for eksempel.

Det som tar mest tid er å rense og skjære rosenkålen. Sett på litt god musikk eller pass på at du har noen å snakke med mens du gjør det og arbeidet vil gå unna på null komma niks.

Bacon skal stekes og settes til side. Det som er igjen i stekepannen av baconfettet brukes for å steke løken og danner basisen for dressingen.

Dressingen blandes direkte i stekepannen og rosenkålen vendes så i den før den blandes med bacon og granateplekjerner.

Og det er det hele! Lag den, du vil like den ♥

Lun rosenkålsalat med bacon og granateplekjerner

Interessert i andre rosenkålfavoritter? Sjekk ut disse:

 

Lun rosenkålsalat med bacon og granateplekjerner

ingredienser
  • 400g rosenkål, renset og skjært i skiver eller båter
  • 1 pakke (140g) bacon i strimler
  • 1 finhakket løk
  • 2 hvitløksfedd, finhakket
  • olivenolje
  • eplesidereddik
  • salt, pepper
  • kjerner fra et granateple
fremgangsmåte

Lun rosenkålsalat med bacon og granateplekjerner

Rens rosenkålen – skjær av ev. brune rotender og fjern brune eller gule blader. Skjær rosenkålen i skiver eller i båter. Sett til side.

Stek bacon i tørr stekepanne. Den skal være sprø, men ikke knusktørr. Legg baconskivene på en tallerken dekket med tørkepapir.

Stek løk og hvitløk myk i baconfettet. Om det ikke er nok fett kan du tilføre litt olivenolje.

Ta stekepannen av varmen og tilsett 2 ss eplesidereddik og 3- 4 ss god olivenolje. Smak dressingen til med litt salt og pepper.

Ha rosenkålen i den varme salatdressing og bland godt.

Riv bacon i biter og rør inn i salaten.

Ha salaten i en serveringsskål og topp med granateplekjerner.

Lun rosenkålsalat med bacon og granateplekjerner

Kan serveres til forskjellige kjøttretter eller som del av et koldtbord.

Rester smaker veldig godt til lunsj dagen etter.

Kommentarer

  • Reply Helene 20. mars 2019

    Hei! Kan man bruke frosne rosenkål i denne oppskriften? Mvh Helene

    • Reply Mat På Bordet 22. mars 2019

      Det har jeg ikke testet Helene – men det er verdt et forsøk 🙂
      ina

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »