Dobbelbakte poteter med ost og gressløk

Dobbelbakte poteter med ost og gressløk

Har du laget dobbelbakte poteter før?

Prinsippet er enkelt. Potetene bakes til de er myke på innsiden. Tiden det tar vil variere med størrelsen på poteten, men regn med 1 – 1.5 timer.

Når de ikke er så forferdelig varme lenge, dvs du klarer å håndtere de, deles de i to.  Halvdelene hules ut og ‘potetmassen’ legges i en skål. Der blir den blandet med i dette tilfellet, smør, melk, rømme, ost og gressløk.

Denne potetmosblandingen legges så tilbake i de uthulte potetskallene og varmes opp igjen.

Om du ikke skal spise med de med det samme, kan potetene settes kjølig i mellomtiden. Legg de i forvarmet ovn 20-30 minutter før du har tenkt å spise.

Dobbelbakte poteter er godt som tilbehør til kjøtt for eksempel, eller som et måltid i seg selv. Jeg foretrekker det siste. Et ordentlig kosemåltid kanskje med en grønn, frisk salat til.

Tips!

Dobbelbakte poteter kan fryses. Pakk de fylte potetene i folie og frys. La de tine før du steker de eller stek de direkt fra frossen. Det første vil ta 20-30 minutter, det andre kan ta en time.

Dobbelbakte poteter med ost og gressløk

Jeg har flere oppskrifter på dobbelbakte poteter på bloggen – sjekk de ut her:

 

Dobbelbakte poteter med ost og gressløk

ingredienser
  • 3 bakepoteter
  • 50g smør
  • melk
  • 2 ss rømme
  • 100g revet ost
  • ca. 1 ss snittet gressløk
  • salt, pepper
fremgangsmåte

Ovn temp 200°C

Stikk små hull i potetene og sett i forvarmet ovn. Stek i 60-90 minutter til de er helt møre. Test med kniv.

La potetene avkjøle til du kan håndtere de.

Skjær potetene i to og bruk en skje for å skrape ut potetmassen.

Dobbelbakte poteter med ost og gressløk

Skrap ut så mye som du kan samtidig som du lar potetskallet være hel og kan holde på formen.

Ha potetmassen i en skål og mos med en gaffel eller potetmoser. Bland med resten av ingrediensene og smak til med salt og pepper.

Dobbelbakte poteter med ost og gressløk

Fyll potetskallene med potetmassen.

Dobbelbakte poteter med ost og gressløk

Potetene er nå klare til å stekes videre eller de kan oppbevares kjølig til du skal servere mat.

Alternativt kan du la potetene avkjøle helt og fryse de til en senere anledning. (les tips om oppvarming i innledningen).

Dobbelbakte poteter med ost og gressløk

Stek potetene i 20-30 minutter til de er gjennomvarme og har fått litt farge.

Dobbelbakte poteter med ost og gressløk

Server!

Dobbelbakte poteter med ost og gressløk

Husk at de er veldig varme, spis forsiktig ♥

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate »