Fikk du med deg oppskriften på fantastisk gode cookies med sjokolade og peanøtter forrige uke?
Vel, de var så gode og etter tilbakemeldinger å dømme, slo de godt an hos dere som følger bloggen. Personlig, synes jeg de var så gode at jeg følte for å bake de en gang til. Men, kjenner du meg rett så vet du at jeg ikke kunne lage de på nøyaktig samme måte – det er jo ikke noe gøy.
Det var dog mange som kom meg i forkjøpet og berettet om at de hadde brukt oppskriften, men laget de med non-stop istedenfor sjokolade, hvit og lys sjokolade istedenfor mørk sjokolade, valnøtter istedenfor peanøtter, osv. osv.
Her måtte det altså tenkes i helt nye baner om jeg ikke skulle repetere meg selv, eller noen av mine kreative følgere.
Så da gjør jeg som jeg vanligvis gjør når jeg tenker at jeg må strekke strikken litt, jeg tar først en titt i skuffene mine. Hvis det ikke er inspirasjon å finne der, bruker jeg litt tid på å vandre i matbutikken og for å se om det er en eller annen ingrediens som trigger meg der.
Denne gangen holdt det med å ta en titt i skuffen. Der lå det nemlig frø. Jeg bruker masse frø i brødbakingen min, men lite i søtsaker. Med unntak av sitronkake med valmuefrø vel og merke.
Solsikkefrø ble altså utgangspunktet for denne nye kjeksen. De ble ristet for å utdype smaken (akkurat som du gjør med pinjekjerner) og rørt inn i deigen sammen med sjokolade. Kakao ble også lagt til ingredienslisten og kjeksene ble pyntet på med litt flaksalt like før de gikk i ovnen. Jeg likte nemlig godt det salte fra peanøttene i de andre kjeksene og tenkte flaksalt ville gi disse kjeksene samme snerten. Det gjorde de.
Dermed ble sjokoladekjeks med solsikkefrø født, og etter alt å dømme, er de like fantastiske som de forrige kjeksene.
Så nå har du valgets kvaler – blir det sjokoladekjeks eller cookies med sjokolade og peanøtter?
Kanskje du bare må lage begge….