Sjokoladekjeks med solsikkefrø

Sjokoladekjeks med solsikkefrø

Fikk du med deg oppskriften på fantastisk gode cookies med sjokolade og peanøtter forrige uke?

Vel, de var så gode og etter tilbakemeldinger å dømme, slo de godt an hos dere som følger bloggen. Personlig, synes jeg de var så gode at jeg følte for å bake de en gang til. Men, kjenner du meg rett så vet du at jeg ikke kunne lage de på nøyaktig samme måte – det er jo ikke noe gøy.

Det var dog mange som kom meg i forkjøpet og berettet om at de hadde brukt oppskriften, men laget de med non-stop istedenfor sjokolade, hvit og lys sjokolade istedenfor mørk sjokolade, valnøtter istedenfor peanøtter, osv. osv.

Her måtte det altså tenkes i helt nye baner om jeg ikke skulle repetere meg selv, eller noen av mine kreative følgere.

Så da gjør jeg som jeg vanligvis gjør når jeg tenker at jeg må strekke strikken litt, jeg tar først en titt i skuffene mine. Hvis det ikke er inspirasjon å finne der, bruker jeg litt tid på å vandre i matbutikken og for å se om det er en eller annen ingrediens som trigger meg der.

Denne gangen holdt det med å ta en titt i skuffen. Der lå det nemlig frø. Jeg bruker masse frø i brødbakingen min, men lite i søtsaker. Med unntak av sitronkake med valmuefrø vel og merke.

Solsikkefrø ble altså utgangspunktet for denne nye kjeksen. De ble ristet for å utdype smaken (akkurat som du gjør med pinjekjerner) og rørt inn i deigen sammen med sjokolade. Kakao ble også lagt til ingredienslisten og kjeksene ble pyntet på med litt flaksalt like før de gikk i ovnen. Jeg likte nemlig godt det salte fra peanøttene i de andre kjeksene og tenkte flaksalt ville gi disse kjeksene samme snerten. Det gjorde de.

Dermed ble sjokoladekjeks med solsikkefrø født, og etter alt å dømme, er de like fantastiske  som de forrige kjeksene.

Så nå har du valgets kvaler – blir det sjokoladekjeks eller cookies med sjokolade og peanøtter?

Kanskje du bare må lage begge….

Sjokoladekjeks med solsikkefrø

Sjokoladekjeks med solsikkefrø – ca. 30 stykker

ingredienser
 • 150g myk smør eller margarin
 • 150g sukker
 • 150g brun sukker
 • 2 ts vaniljeekstrakt
 • 1 egg
 • 180g sammalt hvete, finmalt
 • 20g kakao
 • 1/2 ts bakepulver
 • 150g solsikkefrø
 • 200g mørk sjokolade
 • flaksalt til pynt
fremgangsmåte

Ovn temp 180ºC

Rist solsikkefrø i tørr stekepanne til de får litt farge. La de avkjøle helt.

Rør smør og sukker godt sammen. Bruker du en kjøkkenmaskin kan du gjerne la den gå i 8-10 minutter. Husk å skrape ned siden inn i mellom.

Tilsett vaniljeekstrakt og egg og rør godt sammen.

Bland hvetemel med kakao og bakepulver og vend inn i deigen.

Tilsett til slutt sjokolade og nøtter og vend inn.

Bruk en iskremskje til å lage kuler med deig. Sett de på et bakebrett som du har kledd med bakepapir med god avstand.

Press de lett ned og pynt med sjokoladebiter om du vil ha garantert synlig sjokoladebiter etter steking. Strø med flaksalt.

Sett i forvarmet ovn og stek i 10-12 minutter.

Kjeksene er veldig myke når de kommer ut av ovnen, la de derfor avkjøle på stekebrettet til de stivner litt og kan flyttes over på en rist.

Sjokoladekjeks med solsikkefrø

Oppbevar de i en tett kakeboks så snart de er avkjølte og før du spiser for mange av de…

Sjokoladekjeks med solsikkefrø

Klarte jeg å friste deg til å lage de?

Sjokoladekjeks med solsikkefrø

God bakst!

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »