Kremet pasta med laks, spinat og erter er en fantastisk hverdagsmiddag for hele familien!
Fra start til slutt tar det under en halvtime å få denne retten på bordet. Og så skal den gjerne serveres med det samme. Når det er sagt så er det ingen problem å varme opp rester om noen ikke skulle rekke hjem til middag.
Jeg har valgt spinat og erter til denne retten, men de kan byttes ut med brokkoli eller grønnkål for eksempel om det ene eller det andre ikke skulle falle i smak.
Jeg har også brukt laks. Den kan byttes ut med ørret om du foretrekker det.
Og selv om dette i utgangspunktet en fiskemiddag, ser jeg heller ingen problem med å bytte ut fisken med kylling om du ikke er på utkikk etter en fiskemiddag. Skulle jeg ha byttet ut fisken med kyllingen ville jeg også ha brukt parmesan og kanskje tilføyd noen soltørkede tomater (finhakket).
Kremet laks med pasta kan ført bli litt uinteressant og jeg har derfor penslet lasken med en urteblanding før den gikk i ovnen.
Dette kan du selvsagt sløyfe om du ønsker eller om du ønsker å gjøre retten enda mer lettvint kan du kjøpe laks som allerede er marinert.
Pastaen kokes mens laksen stekes i ovnen. Og mens disse to elementene gjør seg ferdig lager du sausen. Husk å smake til sausen når du lager. Den kan gjerne saltes og pepres litt ekstra tatt i betraktning at den skal blandes med mye pasta.
Jeg har valgt å bruke tagliatelle, men bruk det du vil. Spaghetti fungerer også fint, det gjør penne og. Og ja, bruk gjerne fullkornspasta for litt ekstra næring.
Det smaker like godt som det ser ut som!
Er du på utkikk etter flere oppskrifter på lettvinte middager med fisk, kan jeg anbefale disse:
Kremet pasta med laks, spinat og erter – 3-4 porsjoner
Kjempegod rettBytta ut laks med ørret. Veldig god rett!,,
Kan jeg bytte ut frisk spinat med frossen?
Hei Monica
Ja, det kan du gjerne.
Personlig synes jeg det er mer smak i frisk spinat 😉
hilsen
ina
Hei. Nå er jeg i full gang med å lage Kremet Pasta med Laks. Jeg elsker alt med pasta. Og laksen har jeg fått tak innpå Meny i sommer – VILLAKS!!! Så nå skal det bli søndagsmiddag her. Og jeg leser oppskriften din omigjen og omigjen. Kanskje har jeg tungt for det! Men i ingrediensene sier du ikke noe om erter. Hadde vært en fordel. Og så sier du: » lag marinaden». Men jeg lurte lenge på hva jeg skulle lage den av. Men du mener vel det som står under laksen!! Ja ja. Jeg lærer nok etterhvert å tolke din måte å skrive oppskrifter på.
Nå gleder vi oss i alle fall.
Hei Sissel!
Så hyggelig at du står over grytene og lager pasta med laks!
Det stemmer at erter ikke står oppført i ingredienslisten – min feil, det er rettet nå.
Når det gjelder marinaden står det «Lag marinaden. Bland olivenolje med persille, hvitløk og sitronskall. Smak til med salt og pepper.»
Det er altså ingrediensene du skal lage marinaden av 🙂
Håper det smaker!!
ina
Laget denne da datter og svigersønn var hjemme, måtte lage det med fløteerstatning da det måtte være melkefritt, noe som gikk veldig bra! Vi var alle enige i at det smakte fortreffelig Og nå blir det denne som serveres venninner i morgen