Fiskecurry med torsk er noe av det enkleste og beste du kan lage på en hverdag. Eller hvilken som helst dag for den saks skyld.
Og for de som synes torsk er kjedelig – ja, de vil får en gledelig overraskelse. For her er det mange gode smaker!
Ta gjerne mine ingredienser som et utgangspunkt, men lek gjerne med oppskriften.
Grønnsakene kan byttes ut med andre grønnsaker – paprika, baby mais, bønnespirer, sukkererter, osv. osv.
Torsk kan selvsagt byttes ut med annen fisk og det er heller ikke noe i veien å bytte ut noe med skalldyr. Litt reker eller skjell er kjempegodt i curryen for eksempel.
Jeg har servert curryen med litt ris. Ris kan også byttes ut med nudler eller server curryen som en suppe med litt nanbrød til for eksempel.
Så var det toppingen. Vil du ha noe litt ‘crunchy’ på toppen foreslår jeg at du grovhakker noen cashew- eller peanøtter og strør på toppen.
Som du ser, er det mange muligheter her og jeg oppfordrer deg å gjøre oppskriften din. Lag den gjerne som jeg har laget den om du er litt usikker og lek litt med oppskriften neste gang.
Glad i curry? Prøv gjerne disse rettene også:
- laksecurry
- grønnsakscurry med søtpotet, grønnkål og kikerter
- rask lammecurry med spinat
- kjøttboller i curry
- enkel indisk curry med kyllinglår