Kremet pasta med laks, spinat og erter

Kremet pasta med laks, spinat og erter

Kremet pasta med laks, spinat og erter er en fantastisk hverdagsmiddag for hele familien!

Fra start til slutt tar det under en halvtime å få denne retten på bordet. Og så skal den gjerne serveres med det samme. Når det er sagt så er det ingen problem å varme opp rester om noen ikke skulle rekke hjem til middag.

Jeg har valgt spinat og erter til denne retten, men de kan byttes ut med brokkoli eller grønnkål for eksempel om det ene eller det andre ikke skulle falle i smak.

Jeg har også brukt laks. Den kan byttes ut med ørret om du foretrekker det.

Og selv om dette i utgangspunktet en fiskemiddag, ser jeg heller ingen problem med å bytte ut fisken med kylling om du ikke er på utkikk etter en fiskemiddag. Skulle jeg ha byttet ut fisken med kyllingen ville jeg også ha brukt parmesan og kanskje tilføyd noen soltørkede tomater (finhakket).

Kremet laks med pasta kan ført bli litt uinteressant og jeg har derfor penslet lasken med en urteblanding før den gikk i ovnen.

Dette kan du selvsagt sløyfe om du ønsker eller om du ønsker å gjøre retten enda mer lettvint kan du kjøpe laks som allerede er marinert.

Pastaen kokes mens laksen stekes i ovnen. Og mens disse to elementene gjør seg ferdig lager du sausen. Husk å smake til sausen når du lager. Den kan gjerne saltes og pepres litt ekstra tatt i betraktning at den skal blandes med mye pasta.

Jeg har valgt å bruke tagliatelle, men bruk det du vil. Spaghetti fungerer også fint, det gjør penne og. Og ja, bruk gjerne fullkornspasta for litt ekstra næring.

Kremet pasta med laks, spinat og erter

Det smaker like godt som det ser ut som!

Er du på utkikk etter flere oppskrifter på lettvinte middager med fisk, kan jeg anbefale disse:

Kremet pasta med laks, spinat og erter – 3-4 porsjoner

 

ingredienser
laksen
  • ca. 500g laks i skiver
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ss finhakket frisk persille
  • 1 hvitløksfedd, revet
  • ca. 1/2 ts finrevet sitronskall
  • salt, pepper
pasta og saus
  • ca. 300g tagliatelle
  • 3 hvitløksfedd, finhakket
  • olje til steking
  • 100g frisk spinat
  • finrevet skall av 1/2 sitron
  • ca. 2 dl krem- eller matfløte
  • salt, pepper
pynt/tilbehør
  • finhakket persille
  • finrevet sitronskall
  • nykvernet pepper
fremgangsmåte

Ovn temp. 200°C

Sett over en stor kjele med vann for pastaen.

Lag marinaden. Bland olivenolje med persille og hvitløk. Smak til med salt og pepper.

Forel marinaden på laksen.

Kremet pasta med laks, spinat og erter

Sett laksen i forvarmet ovn og stek i 15 minutter.

Lag sausen. Stek hvitløk  i litt olivenolje i noen minutter. Hvitløken skal ikke ha farge, stek på middelsvarme i et par minutter.

Tilsett fløte og la det koke opp.

Tilsett spinat. La det småkoke til spinaten har falt sammen. Smak til med salt og pepper.

Kok pastaen – tagliatelle tar kun 6 minutter, men ta det gjerne ut etter 5 minutter da det vil koke videre i sausen.

Ha frosne erter opp i sausen og pastaen når den er ferdig. Vend pastaen godt i sausen.

Kremet pasta med laks, spinat og erter

Smak til med salt og pepper.

Ta laksen ut av ovnen

Kremet pasta med laks, spinat og erter

Bryt den opp i relativ store biter (de vil brytes ned til mindre biter i pastaen) og vend laksen forsiktig inn i pastaen.

Kremet pasta med laks, spinat og erter

Topp med friske urter (persille, basilikum), litt mer sitronskall og nykvernet pepper.

Kremet pasta med laks, spinat og erter

Alternativt kan du også servere pastaen med hele laksestykker.

Håper det smaker!

Kommentarer

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »