Texmex linsegryte (vegetar)

Texmex linsegryte (vegetar)

Det er på tide med en ny linsegryte! Og her er den – texmex linsegryte!

Forrige linsegryte med curry var en så stor suksess både hjemme og på bloggen at jeg ikke kunne gi meg med den ene varianten. Og ja, før du spør, så kommer det flere!

Men først denne! Dette er en alt-i-en gryte rett, dvs at alt lages i en gryte og kan serveres direkte derfra også. Det er valgfritt om du vil toppe den med ost og sette den i ovnen etter at den er ferdig på komfyren. Om det frister, pass på at du bruker en gryte/panne som du faktisk kan sette under grillen. Dvs ingen håndtak i treverk eller plast.

Texmex linsegryta kan også lages på forhånd og varmes opp etterhvert som familiemedlemmer kommer hjem fra jobb/skole/aktiviteter. Legg en porsjon – eller så mange som trengs – i en ildfast form, topp med ost og varm opp i ovnen.

Server gjerne linsegryta med typisk texmex tilbehør. Hot sauce for de som liker det litt ekstra hot, rømme, frisk koriander, tomatsalsa, avokado, osv. Quesadillas er ikke dumt som tilbehør og hvis du vil gjøre det enkelt kan du servere noen nacho chips på siden. Det er godt å dyppe de ned i linsegryta vet du…

Texmex linsegryte (vegetar)

Texmex linsegryte (vegetar) – 6 – 8 porsjoner

ingredienser
texmex linsegryte
  • 1 - 2 løk, finhakket
  • 4 - 5 hvitløksfedd, finhakket
  • 2 gulrøtter i terninger
  • 125 g brun ris
  • 1 ts (meksikansk) chilipulver
  • 1 ts spisskummen
  • 1/2 røkt paprika
  • 1/2 ts ancho chilipulver (valgfritt)
  • 1 ts salt
  • 3-4 dl grønnsaksbuljong
  • 1 boks (400g) hakkede tomater
  • 1 boks (380g) svarte bønner, uten lake, skyllt
  • 1 boks (380g) linser, uten lake, skyllt
  • 1 liten boks (160g) mais, uten lake, skyllt
  • 1 grønn paprika, i terninger
  • 4 vårløk, i skiver
  • 100 g revet ost
Garnityr/tilbehør
  • tomater i terninger
  • mer vårløk
  • rømme
  • hot sauce
  • avokado
  • lime
  • frisk koriander
fremgangsmåte

Ovn temp. 200º, eller grillfunksjon

Texmex linsegryte (vegetar)

Stek løk og hvitløk i litt olje til myk .Tilsett gulrøtter og ris. Stek videre.

Ha i krydder – chilipulver, spisskummen, røkt paprika, ancho chili og salt. Stek videre  – det vil dufte vidunderlig.

Ha i buljong og hakkede tomater. La det koke opp. La det småkoke til risen er nesten kokt. Ha i mer buljong om det blir for tørt underveis.

Ha oppi bønner, linser, mais og paprika. Rør inn.

Er det for tørt kan du helle i mer buljong nå også.

La det bli gjennomvarmt. Smak. Tilpass krydder om nødvendig.

Strø osten over linsegryten og sett i ovnen. Er retten varm fra før av trenger den bare stå 5 minutter til osten smelter og bobler.

Om linsegryten har stått kan du regne med opptil en halvtime til den er gjennomvarm.

Dryss vårløk, noen oppskjæret tomater og frisk koriander over før servering.

Server med annet texmex tilbehør.

Texmex linsegryte (vegetar)

Håper det smaker!!

Kommentarer

  • Reply Tone 4. mars 2021

    Denne hadde vi til middag i går, var utrolig god 🙂
    TAkk for mange gode oppskrifter.

  • Reply lydia 28. september 2020

    Hei!
    Hvor mye mer væske må jeg beregne hvis jeg bruker tørre linser istedet?
    Mvh

    • Reply Mat På Bordet 28. september 2020

      Hei Lydia
      Vil du bruke tørre linser, hadde jeg kokt de seperat og rørt de inn i gryta ferdigkokt.
      hilsen
      ina

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »