Linsegryte med kikerter og spinat

Skal du ha noe godt til middag som er raskt å lage, metter og ikke innholder kjøtt vil jeg på det sterkeste anbefale linsegryte med kikerter og spinat.

Kikerter og spinat er i grunnen valgfritt, det er i grunnen også gulrøttene jeg har oppi. For om du vil virkelig kjøre det enkelt kan du være foruten disse grønnsakene. Akkurat for den ene gangen altså.

Jeg anbefaler selvsagt at du lager dette med alt som er oppført i ingredienslisten. Det er alltid en god regel. Å lage retter som beskrevet i oppskriften altså. Så kan du heller tilpasse oppskriften etter egen smak etterhvert.

Når det er sagt, er det sjeldent jeg følger en oppskrift til punkt og prikke. Ikke en gang mine egne. Det er som regel lett å bytte ut ingredienser med noe annet, øke, minske eller endre krydderne, forlenge eller forkorte koketid, utvide oppskriften med flere ingredienser, osv, osv. Men, er du ikke erfaren på kjøkkenet eller ikke har laget noe lignende før er det alltid en god idé å følge oppskriften som skrevet.

Linsegryte med kikerter og spinat

Linser er en utrolig allsidig ingrediens! Sjekk ut hva mere godt du kan lage med de:

Linsegryte med kikerter og spinat 4-6 porsjoner

ingredienser
linsegryte
  • 1 løk, finhakket
  • 2-3 gulrøtter i terninger
  • 5 hvitløksfedd, finhakket
  • 1 ss (hot) carripulver
  • 1 boks (400g) hakkede tomater
  • ca. 2 dl grønnsaksbuljong
  • 2 bokser (400g) røde eller grønne linser
  • 1 boks (400g) kikerter
  • 1/2 boks (400g) kokosmelk
  • 200 g frisk spinat
  • olje til steking
  • salt
tilbehør
  • ris
  • frisk korianer
fremgangsmåte

Sett over ris om du skal servere det til retten, for det vil ta mest tid…

Stek løk, hvitløk og gulrøtter myke i litt olje.

Tilsett karripulver og stek videre noen minutter. Ha oppi hakkede tomater og buljong.

Hell av laken på kikertene, skyll og ha de oppi gryta.

Hall av laken på linsene, skyll og ha oppi gryta.

La det hele koke opp igjen.

Rør inn kokosmelk og smak til med salt.

Ha oppi spinaten like før servering og rør forsiktig om til spinaten har falt sammen.

Linsegryte med kikerter og spinat

DET VAR DET HELE!

Ikke sant at det var enkelt og raskt – og godt selvsagt.

Server med ris og gjerne litt chutney.

Linsegryte med kikerter og spinat

Nanbrød er selvsagt også godt til.

Kommentarer

  • Reply Elise 6. mars 2023

    Hva slags curry bruker du? REMA 1000? Asiatisk butikk ?

    • Reply Mat På Bordet 23. mars 2023

      Jeg har brukt (hot) carripulver fra Hindu.
      Den finner du i de fleste butikkene.
      hilsen
      ina

  • Reply Tonje 6. januar 2022

    En slager i heimen! God, sunn, kjapp og billig. Takk!

  • Reply Cathrine 27. april 2020

    Kan en bruke fryst spinat i oppskriften?

    • Reply Mat På Bordet 28. april 2020

      Det kan du Cathrine 🙂

  • Reply Heidi 11. mars 2020

    En helt fantastisk god curry, traff midt i blinken i denne familien! Et lite tips: Skvis noen dråper sitron over etter at den er servert på tallerkenen, gir et ekstra piff!

  • Reply Linn 17. februar 2020

    Hei!
    Jeg er utrolig glad i oppskriftene dine, men denne traff virkelig ikke i smak dessverre.

    • Reply Mat På Bordet 18. februar 2020

      Det var leit å høre Linn – hva var det ved retten du ikke likte?

  • Reply Marit 15. januar 2020

    Jeg bløtla 2oo g tørkede røde linser( tenkte til halve oppskriften) Nå har de jo «est» veldig…. Skal jeg veie opp 200 g ferdig «este» røde linser nå, eller skal jeg bruke alt? Jeg skal lage hele oppskriften, men bruke ferdige grønne linser fra Og Green kartong (230 g) på resten.
    Håper på raskt svar – skulle være middag i dag…
    OG – kan jeg oppbevare de evt resterende utvannede røde linser i kjøleskap noen dager?

    • Reply Mat På Bordet 19. januar 2020

      Hei Marit!
      Ja, du skal bruke 200g ferdig ‘est’ ut linser 🙂
      Når det gjelder resten av linsene kan du oppbevare de noen dager i kjøleskapet – skyll de gjerne innimellom.
      Beklager litt sent svar 🙁

      ina

  • Reply Tone 6. januar 2020

    Hei er det noe annet krydder enn carripulver jeg kan bruke i linsegryte med kikerter og spinat? Min mann liker ikke karry

    • Reply Mat På Bordet 6. januar 2020

      Hei Tone
      Dette er en karrigryte, om du skal bruke andre krydder blir det noe helt annet.
      Krydre gjerne med røkt paprika i stedet for karri og bytt ut kokosmelken med rømme eller crème fraîche.
      hilsen
      ina 🙂

    • Reply Marthe 13. februar 2020

      Denne var supergod! serverte med bulgur, og oppkuttet ananas vendt i litt limejuice. Veldig lettvint, denne blir nok lagd flere ganger ☺️

      • Reply Mat På Bordet 14. februar 2020

        Nam!

  • Reply Karianne 26. september 2019

    Hei! Ser nydelig ut, denne skal jeg prøve 🙂 Men har to spørsmål til oppskriften som jeg håper du kan svare på først: du skriver
    1 boks (400g) kikerter
    1/2 boks (400g) kokosmelk

    1 boks kikerter veier jo vanligvis rundt 400g, men drenert vekt er gjerne rundt 200-250g. Er det meningen at det skal være 400g drenerte kikerter (som blir to bokser?) eller en boks?
    Og en boks kokosmelk er jo vanligvis 400g, så lurer på om det skal være 1 eller 1/2 her..

    Håper det var forståelig! 🙂

    • Reply Mat På Bordet 5. oktober 2019

      Hei Karianne
      Ja, 400g er selve vekten på boksen, så en boks med kikerter, ikke 400g drenerte kikerter.
      Samme med kokosmelken – 400g = 400ml – en halv boks vil være 200g/200ml.
      hilsen
      ina 🙂

  • Reply grete bratvold 11. september 2019

    Hei
    Oppskriften ser veldig spennende ut. Jeg finner ingen funksjon for utskrift.

    • Reply Mat På Bordet 15. september 2019

      Hei Grete
      Nei, dessverre så er det en funksjon som jeg valgte bort når jeg fikk laget ny webdesign for noen år siden.
      Det kostet mer enn det smakte 😉

      hilsen
      ina

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »