
Skal du ha noe godt til middag som er raskt å lage, metter og ikke innholder kjøtt vil jeg på det sterkeste anbefale linsegryte med kikerter og spinat.
Kikerter og spinat er i grunnen valgfritt, det er i grunnen også gulrøttene jeg har oppi. For om du vil virkelig kjøre det enkelt kan du være foruten disse grønnsakene. Akkurat for den ene gangen altså.
Jeg anbefaler selvsagt at du lager dette med alt som er oppført i ingredienslisten. Det er alltid en god regel. Å lage retter som beskrevet i oppskriften altså. Så kan du heller tilpasse oppskriften etter egen smak etterhvert.
Når det er sagt, er det sjeldent jeg følger en oppskrift til punkt og prikke. Ikke en gang mine egne. Det er som regel lett å bytte ut ingredienser med noe annet, øke, minske eller endre krydderne, forlenge eller forkorte koketid, utvide oppskriften med flere ingredienser, osv, osv. Men, er du ikke erfaren på kjøkkenet eller ikke har laget noe lignende før er det alltid en god idé å følge oppskriften som skrevet.

Linser er en utrolig allsidig ingrediens! Sjekk ut hva mere godt du kan lage med de:
- enkel curry med linser og ovnsbakt blomkål
- grønnsakscurry med søtpotet og linser
- (du vil ikke tro det er) vegetarlasagne
- Shepherd’s pie
- spaghetti bolognese
Hva slags curry bruker du? REMA 1000? Asiatisk butikk ?
Jeg har brukt (hot) carripulver fra Hindu.
Den finner du i de fleste butikkene.
hilsen
ina
En slager i heimen! God, sunn, kjapp og billig. Takk!
Kan en bruke fryst spinat i oppskriften?
Det kan du Cathrine 🙂
En helt fantastisk god curry, traff midt i blinken i denne familien! Et lite tips: Skvis noen dråper sitron over etter at den er servert på tallerkenen, gir et ekstra piff!
Hei!
Jeg er utrolig glad i oppskriftene dine, men denne traff virkelig ikke i smak dessverre.
Det var leit å høre Linn – hva var det ved retten du ikke likte?
Jeg bløtla 2oo g tørkede røde linser( tenkte til halve oppskriften) Nå har de jo «est» veldig…. Skal jeg veie opp 200 g ferdig «este» røde linser nå, eller skal jeg bruke alt? Jeg skal lage hele oppskriften, men bruke ferdige grønne linser fra Og Green kartong (230 g) på resten.
Håper på raskt svar – skulle være middag i dag…
OG – kan jeg oppbevare de evt resterende utvannede røde linser i kjøleskap noen dager?
Hei Marit!
Ja, du skal bruke 200g ferdig ‘est’ ut linser 🙂
Når det gjelder resten av linsene kan du oppbevare de noen dager i kjøleskapet – skyll de gjerne innimellom.
Beklager litt sent svar 🙁
ina
Hei er det noe annet krydder enn carripulver jeg kan bruke i linsegryte med kikerter og spinat? Min mann liker ikke karry
Hei Tone
Dette er en karrigryte, om du skal bruke andre krydder blir det noe helt annet.
Krydre gjerne med røkt paprika i stedet for karri og bytt ut kokosmelken med rømme eller crème fraîche.
hilsen
ina 🙂
Denne var supergod! serverte med bulgur, og oppkuttet ananas vendt i litt limejuice. Veldig lettvint, denne blir nok lagd flere ganger ☺️
Nam!
Hei! Ser nydelig ut, denne skal jeg prøve 🙂 Men har to spørsmål til oppskriften som jeg håper du kan svare på først: du skriver
1 boks (400g) kikerter
1/2 boks (400g) kokosmelk
1 boks kikerter veier jo vanligvis rundt 400g, men drenert vekt er gjerne rundt 200-250g. Er det meningen at det skal være 400g drenerte kikerter (som blir to bokser?) eller en boks?
Og en boks kokosmelk er jo vanligvis 400g, så lurer på om det skal være 1 eller 1/2 her..
Håper det var forståelig! 🙂
Hei Karianne
Ja, 400g er selve vekten på boksen, så en boks med kikerter, ikke 400g drenerte kikerter.
Samme med kokosmelken – 400g = 400ml – en halv boks vil være 200g/200ml.
hilsen
ina 🙂
Hei
Oppskriften ser veldig spennende ut. Jeg finner ingen funksjon for utskrift.
Hei Grete
Nei, dessverre så er det en funksjon som jeg valgte bort når jeg fikk laget ny webdesign for noen år siden.
Det kostet mer enn det smakte 😉
hilsen
ina