Sjokoladekjeks med hasselnøtter er myke, nesten litt kakeaktig kjeks, med tydelig smak av hasselnøtter og sjokolade selvsagt.
Og ja, de er vindunderlige!
I tillegg til å smake godt har de også et ganske spennende utseende. Når deigen trilles til kuler, rulles de deretter i melis før de settes på stekebrettet. Når de steker, eser de ut og lager sprekker i melisen for så å se ut som på bildene. Dette steget kan du selvsagt hoppe over om du ønsker, men jeg vil anbefale det. Ikke bare ser kjeksene litt uvanlige ut, men det lille ekstra sukkeret balanserer sjokoladesmaken.
Vær obs på at deigen skal avkjøles etter at den er laget. Det kan du lett snu til en fordel ved å lage den kvelden, eller et par dager før du skal bake. Oppbevar den i kjøleskapet frem til du skal bake. Og vet du hva, du trenger heller ikke å bake alt med en gang om du ikke ønsker. Deigen kan fint oppbevares en ukes tid godt innpakket i kjøleskapet. Bak når det passer med andre ord.
Så er spørsmålet, er dette julebakst eller ikke? Jeg vil si ja, nettopp fordi de er så ‘festlige’. Litt julekrydder kunne tilsettes om du ønsker – litt nellik for eksempel – men jeg liker de slik de er.
Når det er sagt, så passer de også til å serveres året rundt. Sånn er det med sjokoladekjeks – det er så godt at du gjerne vil spise det året rundt.
Lysten på mer ‘julebakst’ som kan spise året rundt? Prøv disse:
Har laget og smakt , gode! Hvorfor er det så kort holdbarhet i boks for disse? Andre småkaker står seg lenge. Får prøve å fryse halvparten da.
Bente
Hei Bente!
Kjeksene er litt kake-aktige i midten, dvs litt myke.
De tørker litt ut under oppbevaring i kakeboks, og blir sprøe.
Fortsatt spiselig, men ikke som de var ment 🙂
Frysing er en god idé om du vil at de skal holde seg myke over lengre tid.
hilsen
ina
Kan disse fryses?
Hei, lurer på om sjokolade kjeks med valnøtter, kan fryses?
hei Anne
Ja, det vil jeg tro ville kunne gå bra.
hilsen
ina