Kremet lakseform med poteter, spinat og erter

Kremet lakseform er en god ting.

En enkel og smakfull fiskemiddag for hele familien. Laks må det selvsagt ikke være om det er annen fisk du foretrekker. Bland gjerne litt forskjellig fisk for enda mer smak, gjerne også noen røkte varianter. En håndfull reker hadde også smakt.

Grønnsaker kan selvsagt også varieres etter smak, eller ettersom hva man har tilgjengelig. Personlig liker jeg det grønne mot potetene og den rosa fisken og har derfor brukt spinat og erter. Vil du fortsette i den grønne tonen er brokkoli, purre og sukkererter gode alternativer.

Er det ikke så nøye med å bruke grønne grønnsaker er blomkål og gulrøtter også gode ting å ha oppi lakseformen.

Dette er en enkel middag å tilberede. Det eneste du vil kome til å bruke litt tid på er å skjære potetene i skiver. Har du en mandolin er ikke dette en stor sak. Har du ikke mandolin, bruk en god kniv og øv på knivferdighetene dine. Skrubber du potetene litt godt kan du også hoppe over å skrelle de.

Løk og spinat skal stekes litt, men så er det bare snakk om å legge ingrediensen lag på lag i en ildfast form. Husk å krydre innimellom lagene. Godt med salt og annet krydder som du liker. Har du en krydderblanding som passer til fisk kan du gjerne bruke det her.

Kremet lakseform med poteter, spinat og erter

Glad i laks? Sjekk ut disse oppskriftene også!

Kremet lakseform med poteter, spinat og erter – 4-6 porsjoner

ingredienser
  • ca. 1 kg melne poteter i tynne skiver
  • 1 rød løk i fine skiver
  • 3 hvitløksfedd i tynne skiver
  • 100g fersk spinat
  • 500g laks uten skinn og ben
  • 100g frosne erter
  • 300 ml matfløte
  • revet parmesanost
  • salt, pepper, ev krydderblanding for fisk
fremgangsmåte

Ovn temp. 180°C

1 ildfast form ca. 20x30x5cm

Stek løk og hvitløk i litt olje. Ha oppi spinaten og stek til den faller sammen. Sett til side.

Skrubb potetene godt om de er skitne og tørk de. Skjær i tynne skiver med hjelp av en mandolin eller med kniv.

Legg halvparten av potetene i bunnen av formen. Kryder med salt og pepper og hell 1/3 av fløten over.

Kremet lakseform med poteter, spinat og erter

Fordel spinat og løk blandingen på toppen. Topp med skiver av laksen, erter og 1/3 av fløten.

Krydre med salt, pepper og gjerne en krydderblanding for fisk om du har.

Kremet lakseform med poteter, spinat og erter

Riv litt parmesanost over og legg resterende poteter pent på toppen.

Kremet lakseform med poteter, spinat og erter

Krydre med salt og pepper, hell over resten av fløten og riv litt mer parmesan på toppen.

Kremet lakseform med poteter, spinat og erter

Dekk til formen, sett den i varm ovn og stek i 30 minutter.

Ta av lokket/folien og stek videre i 10-15 minutter til, til potetene er møre.

Kremet lakseform med poteter, spinat og erter

Pynt med litt finhakket persille parmesan og salt og pepper før servering.

Kremet lakseform med poteter, spinat og erter

La gjerne formen stå en 10 minutters tid før du serverer.

Kremet lakseform med poteter, spinat og erter

Håper det smaker!

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »