Enkel ovnsbakt kylling med chili og kokosmelk er det nyeste tilskuddet i denne genren av enkle middagsoppskrifter.
Prinsippet er enkelt. Legg kyllingen i en ildfast form eller stekepanne (slik jeg har gjort her – bare pass på at den tåler å stå i stekeovnen). Bland sammen en marinade og hell det over kyllingen. Sett i ovnen. Og det, mine damer og herrer, er det hele.
Mens kyllingen står i ovnen setter du over litt ris og damper noen grønnsaker. Du har også tid til å slappe litt av, eller gjøre andre presserende oppgaver. Eller du lar andre tar seg av de oppgavene – du lager tross alt middag…
Denne varianten gir deg en saftig kylling i en litt spicy saus. Nå er det ikke så mye saus her, men siden den er stappfull av smak trenger du heller ikke så mye. Ha litt ris og grønnsaker opp i skåler og topp med kylling og saus. Lime og frisk koriander er godt som tilbehør!
Gang gjerne oppskriften opp om dere er flere. Og husk å regulere steketid alt ettersom hvor store kyllinglår du bruker.
Prøv gjerne også disse variantene:
Enkel ovnsbakt kylling med chili og kokosmelk – 3-4 porsjoner
Kjøp gjerne økologisk kylling eller sjekk her hos dyrevernalliansen hvilke kyllingprodusenter som er best på dyrevelferd før du går og handler.
En av mine kylling favoritter, enkel og nydelig smak
Hei Ina 🙂
Hva slags lår bruker du her?
Ha en fin dag 🙂
/Ida
Hei Ida
Jeg har brukt overlår her 🙂
ina
Kan man bruke vanlig kyllingfilet også her – eller blir det for tørt?
Hei Tone
Kyllinglår er ekstra saftige, bryst blir noe tørrere, men fortsatt godt 🙂
hilsen
ina