Stjernebrød med pesto – et festbrød til gode anledninger!

Stjernebrød med pesto - et festbrød

Stjernebrød med pesto er det du skal diske opp med på fest!

Julefest, sommerfest, vennefest, ja, hvilken som helst anledning stor som liten.

Utgangspunktet er en vanlig brøddeig (eltefri brøddeig funker fint her også – se forslag til oppskrifter lengre nede) og pesto. Jeg elsker å lage og bruke denne spinatpestoen. Den er utrolig enkel å lage, utrolig god på smak og en god del billigere enn det du får kjøpt i butikken. Ja, og så var det fargen på pestoen – skikkelig, skikkelig intenst grønt!

Stjernebrød ser kanskje komplisert ut, men det kan jeg love deg at det ikke er.

Brøddeigen deles i 4 like store emner og kjevles ut til store sirkler.

Disse legges lagvis opp på hverandre med et godt lag med pesto og parmesan mellom hvert lag.

Så skal det hele trimmes litt før stjernen lages. Dette gjør du ved å lage snitter inn mot midten før du tvinner de.

Her er det rom for mange variasjoner. Lag 2 eller 3 lag om du vil ha mindre pesto og mer brød. Lag en større eller mindre sirkel i midten og tvinn så mange ganger du vil. Hva slags pesto du vil bruke er selvsagt også helt opp til deg – kanskje du vil lage et hvitløksfyll i stedet?

Det er dog fint med et fyll med farge – da blir stjernen din ekstra fin!

Stjernebrød med pesto - et festbrød

Her er forslag til brødoppskrifter som du kan bruke til dette stjernebrødet med pesto

Stjernebrød med pesto – et festbrød

ingredienser
Brøddeig - se forslag til oppskrifter over
Pesto - se link til oppskrift under
Annet
  • parmesan, revet
  • egg til pensling
  • frø til pynt
fremgangsmåte

Pesto oppskrift finner du her. 

Ovn temp 200°C

Del brøddeigen i 4 like store emner – bruk gjerne en vekt om du vil være presis.

Kjevle brøddeigen ut til en sirkel og bruk en mal slik at du er sikker på at sirkelen er stor nok.

Legg deigen på et bakeark.

Fordel 2-3  spiseskjeer med pesto jevnt utover og strø med revet parmesan.

Kjevle en sirkel til og legg denne på toppen av pestoen.

Fortsett til du har 4 lag. Ikke fordel pesto på det øverste laget.

Legg malen din på toppen…

og skjær rundt slik at du får en perfekt sirkel.

Avskjæret kan du forme til snurrer og steke samtidig som stjernen.

Plasser et glass eller noe rundt i midten.

Lag 4 snitter inn mot glasset.

Lag et snitt i midten av hver del mot midten.

Lag et siste snitt i midten av delene – du bør nå ha 16 deler.

Tvinn disse delene 2 ganger (eller flere om du vil) og legg enden pent ned.

Fortsett til du har tvinnet alle sammen.

Klipp vekk overflødig bakepapir og skyv en løs kakebunn under stjernen.

Henger den litt over kanten kan du bare presse den inn over kanten.

Koble til kakeformringen.

Dekk deigen til og la den heve et lunt sted en times tid.

Pensle deigen med sammenvispet egg og fordel frø i midten. Jeg har brukt en blanding av sesam- og valmuefrø.

Sett stjernebrødet i varm ovn og stek i 20 – 25 minutter til den er gyllen og gjennomstekt.

Fjern kakeringen,

og bunnen og la stjernebrødet avkjøle på rist.

Stjernebrød med pesto

Se så digg!

Nydelig brød med pesto – nam! ♥

Stjernebrød med pesto - et festbrød

God bakst!

Kommentarer

  • Reply Rigmor Lerengen 19. desember 2020

    Hei, dette så spennende og godt ut. Må nok prøve dette ved en passende anledning

    • Reply Mat På Bordet 20. desember 2020

      Så hyggelig å høre at det fristet å lage Rigmor 🙂

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »