Stjernebrød med pesto – et festbrød til gode anledninger!
2 kommentarer
Stjernebrød med pesto er det du skal diske opp med på fest!
Julefest, sommerfest, vennefest, ja, hvilken som helst anledning stor som liten.
Utgangspunktet er en vanlig brøddeig (eltefri brøddeig funker fint her også – se forslag til oppskrifter lengre nede) og pesto. Jeg elsker å lage og bruke denne spinatpestoen. Den er utrolig enkel å lage, utrolig god på smak og en god del billigere enn det du får kjøpt i butikken. Ja, og så var det fargen på pestoen – skikkelig, skikkelig intenst grønt!
Stjernebrød ser kanskje komplisert ut, men det kan jeg love deg at det ikke er.
Brøddeigen deles i 4 like store emner og kjevles ut til store sirkler.
Disse legges lagvis opp på hverandre med et godt lag med pesto og parmesan mellom hvert lag.
Så skal det hele trimmes litt før stjernen lages. Dette gjør du ved å lage snitter inn mot midten før du tvinner de.
Her er det rom for mange variasjoner. Lag 2 eller 3 lag om du vil ha mindre pesto og mer brød. Lag en større eller mindre sirkel i midten og tvinn så mange ganger du vil. Hva slags pesto du vil bruke er selvsagt også helt opp til deg – kanskje du vil lage et hvitløksfyll i stedet?
Det er dog fint med et fyll med farge – da blir stjernen din ekstra fin!
Her er forslag til brødoppskrifter som du kan bruke til dette stjernebrødet med pesto
Hei, dette så spennende og godt ut. Må nok prøve dette ved en passende anledning
Så hyggelig å høre at det fristet å lage Rigmor 🙂