Eltefri nutellastjerne – med skritt for skritt bilder

Eltefri nutellastjerne

Har du lyst å imponere, lager du en nutellastjerne!

Dette ligner på stjernebrød med pesto (se den her) der pesto er byttet ut med nutella og stjernen er laget på en litt annerledes måte.

Deigen er selvsagt også en annen – eltefri brøddeig er byttet ut med en eltefri søt gjærdeig. Ja, for du har fått med deg at det går an ikke sant? Og at jeg har gitt ut bok om temaet … (klikk på boken for å lese mer om den).

eltefri bakst

En eltefri søt gjærdeig røres sammen på akkurat samme måte som en brøddeig, men litt andre ingredienser og litt mer gjær. Deigen får så lov til å heve i romtemperatur før den settes i kjøleskapet. Der kan den stå opptil 4 døgn før den brukes.

Tenk på det. Nå har du en søt gjærdeig som er good to go – alt du trenger er å ta den ut forme den som du vil – som her i en nutellastjerne, eller som boller, skolebrød, klippekranser, og så videre. Deigen etterheves i romtemperatur og stekes. Enklere blir det rett og slett ikke.

Når det gjelder forming av nutellastjerne, så er som sagt prinsippet nesten det samme som for stjernebrødet. Deigen deles i emner som kjevles ut til sirkler. Disse får et lag med nutella før neste lag settes opp på. Så skal det litt klipping til før det tvinnes litt og du får den fine stjerne formen på kaken.

Stjernen kan selvsagt skjæres i kakestykker om du vil, men det beste er å ta tak i en av stjernens ‘armer’ og dra den ut. Spis den lunken om du kan!

Eltefri nutellastjerne

Eltefri nutellastjerne – med skritt for skritt bilder

ingredienser
Eltefri søt gjærdeig
Nutella
fremgangsmåte

Oppskriften på eltefri søt gjærdeig finner du her. 

Til fyllet kan du kjøpe et glass nutella eller lage din egen – oppskriften finner du her. 

Ovn temp. 200°C

Lag den eltefrie deigen og sett kjølig. Ta frem deigen når du er klar til å bake.

Del deigen i 4 like store emner og trill de til boller.

Kjevle ut emnene til sirkler. Bruk gjerne bunnen av en kakeform som mal.

Varm opp  nutella (du vil trenge litt over halve begeret) i en gryte slik at den smelter noe. Da blir den lettere å smøre utover leivene.

Sett en sirkel på et stykke bakepapir og smør nutella jevnt utover.

Sett en ny sirkel deig på toppen av det igjen og gjør det samme en gang til.

Ikke smør nutella på siste sirkel.

Legg malen din på toppen og skjær rundt slik at du får en fin og jevn sirkel.

Avskjæret kan du kutte i biter, tvinne og steke sammen med stjernen.

Sett en ring eller glass i midten og skjær deigen rundt i fire deler.

Skjær disse delene i to igjen.

Skjær hver av disse i to og tvinn de mot hverandre.

Klem de godt sammen nederst og dytt bunnen litt inn under slik at du får en fin avslutning.

Dra stjernen over på et stekebrett, dekk den til og la den heve et lunt sted 1 times tid.

Pensle med egg og strø med perlesukker (jeg har brukt svensk perlesukker).

Sett i varm ovn og stek i 15-20 minutter på midterste rille.

Eltefri nutellastjerne

Dekk stjernen til med et stykke bakepapir om du synes den begynner å bli for brun under steking.

Eltefri nutellastjerne

La stjernen avkjøle på rist før du ev. drysser med melis før servering.

Eltefri nutellastjerne

Stjernen kan skjæres opp som en kake, men personlig liker jeg best å bare dra ut stykker fra midten.

Eltefri nutellastjerne

Se så digg!

Kommentarer

  • Reply Sarah 18. januar 2021

    Altså. Wow!! Denne er helt nydelig! Gleder meg tl å prøve den 🙂

    Takk for alle gode oppskrifter, og masse deilig inspirasjon. Den beste matbloggen etter min mening!
    Klem fra fast leser <3

    • Reply Mat På Bordet 18. januar 2021

      Tusen takk Sarah ♡♡♡

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »