Deigen er selvsagt også en annen – eltefri brøddeig er byttet ut med en eltefri søt gjærdeig. Ja, for du har fått med deg at det går an ikke sant? Og at jeg har gitt ut bok om temaet … (klikk på boken for å lese mer om den).
En eltefri søt gjærdeig røres sammen på akkurat samme måte som en brøddeig, men litt andre ingredienser og litt mer gjær. Deigen får så lov til å heve i romtemperatur før den settes i kjøleskapet. Der kan den stå opptil 4 døgn før den brukes.
Tenk på det. Nå har du en søt gjærdeig som er good to go – alt du trenger er å ta den ut forme den som du vil – som her i en nutellastjerne, eller som boller, skolebrød, klippekranser, og så videre. Deigen etterheves i romtemperatur og stekes. Enklere blir det rett og slett ikke.
Når det gjelder forming av nutellastjerne, så er som sagt prinsippet nesten det samme som for stjernebrødet. Deigen deles i emner som kjevles ut til sirkler. Disse får et lag med nutella før neste lag settes opp på. Så skal det litt klipping til før det tvinnes litt og du får den fine stjerne formen på kaken.
Stjernen kan selvsagt skjæres i kakestykker om du vil, men det beste er å ta tak i en av stjernens ‘armer’ og dra den ut. Spis den lunken om du kan!
Eltefri nutellastjerne – med skritt for skritt bilder
Altså. Wow!! Denne er helt nydelig! Gleder meg tl å prøve den 🙂
Takk for alle gode oppskrifter, og masse deilig inspirasjon. Den beste matbloggen etter min mening!
Klem fra fast leser <3
Tusen takk Sarah ♡♡♡