Følger du meg på Instagram, fikk de se hvordan jeg grillet nydelig nanbrød på den nye grillen min i går. Jeg kom først å tenke på å lage story etter at deigen var laget, så den prosessen ble dessverre ikke med. Men å røre sammen deigen er enkelt, ingen fare skjedd tenker jeg.
Det var litt ymse vær, jeg hadde lyst å bake og jeg hadde yoghurt jeg måtte bruke opp før det ble dårlig. Dermed ble det nanbrød. Og siden jeg ikke hadde tålmodighet til å vente på en gjærdeig, ble denne varianten laget med bakepulver og natron. Og ja, derfor ble det ferdige nanbrød på en halvtime!
Hvilken som er å fortrekke er vanskelig å si. Har du tid, så tenker jeg at nanbrød med gjær er best, men skal det gå raskt er denne oppskriften et utmerket alternativ.
Og så stusser du kanskje over at frisk koriander er bakt inn i brødet – det var et innfall fra min side. Jeg begynte med å kjevle sesamfrø inn i nanbrødene (etter å ha postet oppskriften på sesamscampi på Instagram). Jeg forsøkte deretter også med tynne skiver med hvitløk og frisk koriander. Sesamfrøene (jeg hadde ristet de i forkant) bidro med god smak. Frisk koriander så pent ut og bidro også med litt smak. Tynne skiver med hvitløk i nanbrød var også pent, bidro med smak, men her tenker jeg at det kan jobbes litt mer med konseptet. Kanskje steke de først eller pensle de med olje og krydre de.
Konklusjonen på forsøket var at det var fullt ut mulig å kjevle inn frø, friske urter og hvitløk. Neste gang skal det forsøkes med enda mer. Legg gjerne en kommentar om du finner på noe lurt!
Her finner du oppskriften på nanbrød laget med gjær. Der finner du også oppskriften på en korianderchutney og en auberginedip som smaker veldig godt til.