Nydelig nanbrød på 30 minutter

Nydelig nanbrød på 30 minutter

Følger du meg på Instagram, fikk de se hvordan jeg grillet nydelig nanbrød på den nye grillen min i går. Jeg kom først å tenke på å lage story etter at deigen var laget, så den prosessen ble dessverre ikke med. Men å røre sammen deigen er enkelt, ingen fare skjedd tenker jeg.

Det var litt ymse vær, jeg hadde lyst å bake og jeg hadde yoghurt jeg måtte bruke opp før det ble dårlig. Dermed ble det nanbrød. Og siden jeg ikke hadde tålmodighet til å vente på en gjærdeig, ble denne varianten laget med bakepulver og natron. Og ja, derfor ble det ferdige nanbrød på en halvtime!

Hvilken som er å fortrekke er vanskelig å si. Har du tid, så tenker jeg at nanbrød med gjær er best, men skal det gå raskt er denne oppskriften et utmerket alternativ.

Og så stusser du kanskje over at frisk koriander er bakt inn i brødet – det var et innfall fra min side. Jeg begynte med å kjevle sesamfrø inn i nanbrødene (etter å ha postet oppskriften på sesamscampi på Instagram). Jeg forsøkte deretter også med tynne skiver med hvitløk og frisk koriander. Sesamfrøene (jeg hadde ristet de i forkant) bidro med god smak. Frisk koriander så pent ut og bidro også med litt smak. Tynne skiver med hvitløk i nanbrød var også pent, bidro med smak, men her tenker jeg at det kan jobbes litt mer med konseptet. Kanskje steke de først eller pensle de med olje og krydre de.

Konklusjonen på forsøket var at det var fullt ut mulig å kjevle inn frø, friske urter og hvitløk. Neste gang skal det forsøkes med enda mer. Legg gjerne en kommentar om du finner på noe lurt!

Nydelig nanbrød på 30 minutter

Her finner du oppskriften på nanbrød laget med gjær. Der finner du også oppskriften på en korianderchutney og en auberginedip som smaker veldig godt til.

Nydelig nanbrød på 30 minutter – 6 store nanbrød

ingredienser
  • 300g hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts natron
  • 1 ts salt
  • 300ml yoghurt
  • 1-2 ss melk
fremgangsmåte

Nydelig nanbrød på 30 minutter

Elt hvetemel, bakepulver, natron, salt, yoghurt og 1 ss melk sammen til en glatt deig, Tilsett mer melk om nødvendig.

Deigen skal være litt klissete (slik at du trenger litt mel på benken for å kjevle den ut) og myk.

Del deigen i 6 emner (eller flere om du vil ha mindre nanbrød) og kjevle de ut til va. 1/2 cm tykkelse.

Strø gjerne sesamfrø, friske urter eller tynne skiver med hvitløk på benken. Kjevle de inn i deigen slik jeg har gjort for litt ekstra pynt og smak.

Varm opp en stekepanne eller grillplate på grillen.

Vent til den er ordentlig varm og legg nanbrød oppi stekepannen/på grillen.

La brødet steke et par minutter på den ene siden til den har fått god farge og vend. Press den gjerne litt ned i pannen/grillen slik at motsatt side stekes jevnt.

Legg stekte nanbrød til side og dekk med et rent kjøkkenhåndkle etterhvert som de blir ferdige.

Server gjerne nystekte nanbrød med en gang eller når de er helt avkjølte.

Nydelig nanbrød på 30 minutter

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »