Fylte og gratinerte Poblano chili (eller paprika om du vil) er ikke bare godt, men superenkelt å lage.
Bakgrunnen for det hele er Poblano chili som jeg fikk kjøpt forrige helg i Vang (i Valdres). Chilien (og masse annet godt) dyrkes av folka fra Vinjerock som komposterer festvalavfall (mat og engangsartikler) for å dyrke festivalgrønnsaker.
Grunnet Korona ble det ikke Vinjerock i år, men en Hausttakkefest, og jeg var der i forbindelse med et forfattertreff. Fulgte du meg på Instagram fikk du sikkert med deg at jeg var i åkeren og forsynte meg av diverse råvarer for å lage potetsuppe og sjokoladekake med potet med 9.klasse på Vang barne- og ungdomsskole. Chilien fikk jeg kjøpt dagen etter på matfestivalen i sentrum.
Poblano er ikke så lett å få tak i her i Norge, men skulle du snuble over det, kjøp det. Dette er en mild chili (så fremt du fjerner frøene) som egner seg godt til fylling. Får du ikke tak i de, kan de erstattes med paprika. Bruker du paprika, så beregn litt ekstra steketid. De er nemlig litt tykkere enn Poblano og vil derfor trenge litt mer tid i ovnen.
Jeg har valgt å fylle Poblano med en tex-mex krydret kjøttblanding. Her er det selvsagt mange andre muligheter – ønsker du en vegetarvariant for eksempel kan du erstatte kjøttet med ris eller quinoa.
Fylte Poblano kan også fryses, gjerne før du strør ost på. Dvs. stek Poblano og fyll – la de så avkjøle før du fryser de.
Stek fra frossen eller la de tine først og ikke glem å strør ost over.
På bloggen finner du flere oppskrifter på fylt paprika om det skulle friste. Bare se her:
- fylte paprika med ris og bønner (vegetar)
- (mini) paprika med krydret ostefyll
- fylte paprika med tex-mex fyll