Fylte og gratinerte Poblano chili (eller paprika )

Fylte og gratinerte Poblano chili (eller paprika)

Fylte og gratinerte Poblano chili (eller paprika om du vil) er ikke bare godt, men superenkelt å lage.

Bakgrunnen for det hele er Poblano chili som jeg fikk kjøpt forrige helg i Vang (i Valdres). Chilien (og masse annet godt) dyrkes av folka fra Vinjerock som komposterer festvalavfall (mat og engangsartikler) for å dyrke festivalgrønnsaker.

Grunnet Korona ble det ikke Vinjerock i år, men en Hausttakkefest, og jeg var der i forbindelse med et forfattertreff. Fulgte du meg på Instagram fikk du sikkert med deg at jeg var i åkeren og forsynte meg av diverse råvarer for å lage potetsuppe og sjokoladekake med potet med 9.klasse på Vang barne- og ungdomsskole. Chilien fikk jeg kjøpt dagen etter på matfestivalen i sentrum.

Poblano er ikke så lett å få tak i her i Norge, men skulle du snuble over det, kjøp det. Dette er en mild chili (så fremt du fjerner frøene) som egner seg godt til fylling. Får du ikke tak i de, kan de erstattes med paprika. Bruker du paprika, så beregn litt ekstra steketid. De er nemlig litt tykkere enn Poblano og vil derfor trenge litt mer tid i ovnen.

Fylte og gratinerte Poblano chili (eller paprika)

Jeg har valgt å fylle Poblano med en tex-mex krydret kjøttblanding. Her er det selvsagt mange andre muligheter – ønsker du en vegetarvariant for eksempel kan du erstatte kjøttet med ris eller quinoa.

Fylte Poblano kan også fryses, gjerne før du strør ost på. Dvs. stek Poblano og fyll – la de så avkjøle før du fryser de.

Stek fra frossen eller la de tine først og ikke glem å strør ost over.

Fylte og gratinerte Poblano chili (eller paprika)

På bloggen finner du flere oppskrifter på fylt paprika om det skulle friste. Bare se her:

Fylte og gratinerte Poblano chili (eller paprika) – 4 personer

ingredienser
  • 4 store Poblano chile (eller paprika)
  • 400g kjøttdeig, gjerne økologisk
  • 2 hvitløksfedd, finhakket
  • 1 ts chilipulver (meksikansk)
  • 1 ts spisskummen
  • 1/2 ts røkt paprika
  • 1 løk, finhakket
  • 1 rød paprika i fine biter
  • 1 boks/kartong (400g) svarte bønner
  • salt, pepper
  • 200g ost
fremgangsmåte

Ovn temp. 180°C.

Lag fyllet.

Stek kjøttdeigen i litt olivenolje og tilsett krydder under steking.

Ha oppi hvitløk, løk og paprika og stek noen minutter til. Hell laken av bønnene, skyll og bland med kjøttet. Hold varm.

Skjær Poblano chili i to på langs. Fjern frø (ha frø oppi kjøttblandingen om du vil ha det ekstra spicy) og hinner.

Sett de i varm ovn og stek i 10 minutter.

Fylte og gratinerte Poblano chili (eller paprika)

Fyll de myke chiliene med kjøttfyllet.

Skulle du ha fyll til overs, kan du servere det ved siden av.

Topp med ost. Bruk gjerne en blanding av ost, og gjerne diverse osterester om du skulle ha noe du gjerne skulle ha brukt opp.

Sett i varm ovn igjen og stek i 10 minutter til osten har smeltet og fyllet er gjennomvarmt.

Fylte og gratinerte Poblano chili (eller paprika)

Server gjerne med litt frisk koriander og lime.

Annet tex-mex tilbehør som avokado, salsa eller rømme hadde heller ikke vært dumt.

Fylte og gratinerte Poblano chili (eller paprika)

Da er det bare å håpe at dette frister og at du prøver deg på oppskriften!

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »