Estragon kylling med ris, spinat og ruccola – alt i en gryte/one pot

Estragon kylling med ris, spinat og ruccola - alt i en gryte/one pot

Estragon kylling er en klassisk fransk rett som jeg har gjort om til en alt i en gryte (en såkalt one pot) middag.

Hvorfor? Vel, hvorfor ikke lage alt i en gryte i stedet for flere. Det er både enklere og sparer oppvask. Og oppvask synes jeg er kjedelig.

Og så synes jeg det er morsomt å finne på litt nytt, gjør en liten vri om du vil.

Eksperimentet var meget vellykket om jeg kan få lov til å si det. Saftig kylling kombinert med ris som har fått lov til å koke i en smakfull saus ble en innertier som hele familien kastet seg over.

Estragon er en helt nydelig urt som gikk faktisk litt i glemmeboken her hos meg. Men, du verden så godt! Anis toner forfølger deg gjennom retten og gir den lille prikken over i’en. Pass på at du har nok estragon til å finhakke og strø over retten helt til slutt. Ikke bare får du den lille ekstra smaken, men også den fine kontrasten mellom den friske grønnfargen, og den som har kokt en stund.

Og du, du ikke lage dette som en alt i en gryte rett. Vil du lage retten på forhånd for eksempel, foreslår jeg at du koker risen separat, når du varmer retten opp igjen. Eller koker noen poteter som tilbehør.

Håper at jeg har klart å friste deg til å prøve oppskriften, for dette var virkelig vidunderlig godt!

Estragon kylling med ris, spinat og ruccola - alt i en gryte/one pot

Synes du det er kjekt med alt i en gryte oppskrifter har jeg flere på lur her på bloggen. Sjekk ut disse for eksempel:

Estragon kylling med ris, spinat og ruccola – alt i en gryte/one pot – 6-8 porsjoner

ingredienser
  • ca. 1.2 kg kylling overlår, men skinn og ben
  • salt, pepper
  • olje og smør til steking
  • 1 løk, finhakket
  • 1 purre, i tynne strimler
  • 2 hvitløksfedd, finhakket
  • 3 ss frisk estragon, finhakket
  • 65g (liten pose) ruccola
  • 200g frisk spinat
  • 100ml hvitvin
  • 500ml kyllingkraft eller -buljong (øk til 550ml om du ikke bruker vin)
  • 300 ml (1 beger) crème fraîche
  • 1 ss grov sennep
  • 200 g basmati ris, skylt *
fremgangsmåte

*vil du bytte ut basmatiris med annen type ris, pass på at det er av den hurtigkokende varianten (10 minutter).

Ovn temp. 180ºC

Jeg brukte en støpejernspanne med diam. 30cm, 6 cm høy kant.


Krydre kyllinglårene med salt og pepper på begge sider.

Ha 2 ss olivenolje og 1 ss smør i en stor panne (se størrelsen av min panne over) og stek kyllingen i omganger slik at begge sider får litt farge.

Sett kyllingen over på en tallerken etterhvert som de er ferdige.

Kyllingen skal ikke gjennomstekes – 1-2 minutter på hver side holder.

Estragon kylling med ris, spinat og ruccola - alt i en gryte/one pot

Ha løken oppi pannen og stek noen minutter.

Tilsett purre og stek videre til purren er myk.

Ha hvitløk og frisk estragon oppi pannen og la det steke et par minutter til.

Ha ruccola oppi gryta og la det steke ned ett minutt eller to. Tilsett spinat (det vil se voldsomt mye ut) og vend det i varmen til det er stekt ned.

Ha oppi vinen, rør om og la det småkoke til det meste er fordampet.

Hell oppi kyllingkraften /-buljongen.

Rør inn crème fraîche og grov sennep.

La det koke opp og smak. Tilsett mer salt og pepper om nødvendig.

Dryss risen over sausen og rør inn slik at det er jevnt fordelt i pannen.

Legg kyllingen forsiktig tilbake i pannen, skinn siden opp.

Hell ev. saft som har samlet seg i tallerkenen oppi gryta det og.

Estragon kylling med ris, spinat og ruccola - alt i en gryte/one pot

Sett pannen i ovnen og stek i 20-25 minutter til risen er kokt.

Finhakk litt estragon og noen blader ruccola om du skulle ha til overs, og strø over den ferdige retten.

Server!

Estragon kylling med ris, spinat og ruccola - alt i en gryte/one pot

Du må gjerne servere en grønn salat som tilbehør – noe godt brød hadde i grunnen heller ikke vært feil.

Estragon kylling med ris, spinat og ruccola - alt i en gryte/one pot

Igjen så håper jeg virkelig at du prøver denne oppskriften – det er så godt!

Kommentarer

  • Reply Stian 20. februar 2022

    Takk for denne, ble virkelig god

  • Reply Sissel 19. februar 2022

    Ser deilig ut! Hvis risen skal kokes separat, reduserer du da på mengden kraft i retten eller jevner du sausen ?

    • Reply Mat På Bordet 8. mars 2022

      Hei Sissel
      Tja, litt usikker.
      Det er vel aldri feil med for mye saus? Og ja, du kan jevne den om du synes den er for tynn.
      Men om du skulle redusere, så redusere mengde vin, kraft/buljong og crème fraîche – og jeg tror jeg hadde nesten halvert. Men, det må du nesten se an.
      ina 🙂

  • Reply Vanessa Langhelle 16. januar 2022

    Denne var kjempegod! Jeg brukte forvellet brennesle som jeg hadde i fryseren istedenfor spinat, ble veldig bra.

    • Reply Mat På Bordet 19. januar 2022

      Nydelig! Og så spennende med brennesle!

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »