Lasagnesuppe – alle de gode lasagne smakene på en halvtime!
Jeg var egentlig litt inne på det samme i denne oppskriften på rask lasagne i stekepanne. Der lagde jeg en kjøttsaus og kokte lasagneplater i sausen. Fordelen var at man ikke trengte ovn (det kan jo hende at man ikke har en der man er) og at det gikk raskere enn vanligere lasagne.
I denne oppskriften har jeg også laget en kjøttsaus, men mye saus. Så mye saus at det blir mer suppe. Når man så tilsetter pasta og lar det koke i suppen, blir suppen noe tykkere, men det er fortsatt suppe.
Men det holder ikke bare å koke pastaen i kjøttsaus for at du skal få lasagne fornemmelse, ost må man også ha! Det strør man på toppen før servering mens suppen er god og varm slik at osten smelter. Vil du ta det et skritt lengre kunne du legge suppeskålene under grillen et øyeblikk eller to (slik man gjør med løksuppe) slik at du fikk et skikkelig ostelokk. Personlig synes jeg det holder med en liten håndfull strødd på toppen av den varme suppen.
MEN, prikken over i’en er en god klatt med ricotta. Den lille klatten gjør ‘lasagne’ effekten enda sterkere. Et lite strø med finhakket persille på toppen og jammen får du ikke inntrykk av at du spiser lasagne, når du faktisk spiser suppe.
Noen tips
- Jeg har brukt en bølget båndpasta (kjøpt på Meny, men kan også bestilles her) for å illudere lasagne. Om ikke du har lyst å beholde de som bånd, kan de knekkes i biter (eller klippes til mindre stykker med saks om du ombestemmer deg etter å ha kokt de i suppen). Det er ikke avgjørende for suppen å bruke denne typen pasta – bruke gjerne andre typer pasta om du ønsker.
- Jeg har brukt en pastasaus i suppen i stedet for enda en boks med tomater, litt tomatpurée og krydder – og det kan anbefales. Jeg brukte denne (kan kjøpes på Meny og Coop for eksempel), men bruk gjerne lignende om du foretrekker andre. Dette er en lettvint måte å få mer smak og fylde på suppen
- Jeg har i tillegg til tørkede urter også brukt chiliflak for å få litt kick i suppen. 1/2 ts chiliflak gjør ikke suppen så veldig spicy, men du kan vurdere å heller servere litt chilisaus ved siden av om ikke alle liker det like spicy.
- Ricotta er en italiensk ferskost som er tilgjengelig i alle større butikker. Den brukes ofte i lasagne (som et alternativ til hvit saus). Får du ikke tak i ricotta kan du bruke cottage cheese. Kjør den gjerne litt glatt i en food processor (eller med en stavmikser), da vil den også se mer ut som ricotta.
- Det er ikke noe i veien for å tilsette flere grønnsaker i suppen. Stek gjerne litt sopp sammen med løk, gulrøtter og selleri for eksempel, eller tilsett squash skjært opp i biter når du tilsetter pastaen. Bruk fantasien, og bruk gjerne opp litt grønnsaksrester fra grønnsaksskuffen…
Da er det bare å håpe på at dette frister og at du prøver oppskriften neste gang du plutselig har lyst på lasagne!
Elsker lasagnesuppe! Denne skal garantert prøves!
hei, hvorfor kan jeg ikke skrive ut oppskriftene dine uten å måtte skrive ut alle bilder og reklamer?
Hei Vanessa
Det er dessverre ikke noen print funksjon her på bloggen.
Om du ønsker å skrive ut oppskrift uten reklame og bilder må du nesten ta noen skjermdumper eller copy/paste før du printer.
hilsen
ina