Eltefrie sjokoladeboller med sjokoladeglasur er hva jeg lagde med den andre porsjonen eltefritt deig jeg disket opp med en dag forrige uke (ref, instagrampost).
Halvparten av deigen gikk til å lage en nydelig babka fylt med kirsebærsyltetøy – se oppskriften her. Og den andre halvparten gikk som sagt til å bake boller.
Sjokoladeboller var høyt oppe på ønskelisten og siden jeg hadde en liten pose korinter til overs fra julebaksten ble det sjokoladeboller med korinter.
Men, kan man kalle de for sjokoladeboller om de ikke har sjokoladeglasur? Vel, jeg tipper at det er diverse meninger der, men for sikkerhetsskyld fikk de også sjokoladeglasur. Det er jo tross alt digg. Glasuren er ikke en nødvendighet – dropp det om du vil. Eller hva med å lage halvparten med glasur og halvparten uten?
Uansett, oppskriften på eltefrie boller er hentet fra boken min Eltefri bakst. Der finner du oppskrifter på brød og søt gjærbakst laget etter den eltefrie metoden. Boken anbefales og du kan kjøpe og lese om hva andre synes om den her.
(Fortvil ikke om du ikke har boken, for du får oppskriften på bollene også her. )
Lurer du på hva poenget er om å bake eltefritt så har jeg skrevet et lite blogginnlegg om det her – les gjerne!
Du finner mange eltefrie oppskrifter på bloggen også – ta gjerne en titt på noen av de her.
Hei! MÅ deigen stå kjølig til neste dag? Hadde jo lyst på boller i dag…
Skal du ha boller samme dag bør du bruke en annen oppskrift – denne for eksempel : https://matpaabordet.no/2017/03/25/kanelboller-med-appelsin/
hilsen
ina
I boken er ovnstemp gitt 220 , here 200… følger man boken , eller oppskriften ??
Hei V.Stokka
Du kan gjøre begge:)
Når jeg steker på 220 ligger steketiden nærmere 12 minutter, når jeg steker på 200 er steketiden nærmere 15 minutter.
Men, det avhenger også på størrelsen av bollene dine 😉
hilsen
ina