Enkel sursøt kylling med paprika og ananas!!

Enkel sursøt kylling med paprika og ananas!!

Disk opp med enkel sursøt kylling med paprika og ananas hjemme!

Så godt og så enkelt å lage!!

Her er det ingen marinering som må til og i stedet for å panere kylling før den friteres, stekes den i pannen au naturell.

Sausen lages ved at du blander sammen ingredienser du forhåpentligvis allerede har (hvis du ikke har Worcestershire saus i kjøleskapet så er det på høy tid å skaffe seg en flaske).

Sausen helles i pannen etter at kyllingen er stekt og tykner. Så er det bare å tilsette grønnsaker og ananas før du kan diske opp med nydelig sursøt kylling.

Det er en ting jeg vil dog sterkt anbefale at du gjør. Bruk fersk ananas. Det er så mye bedre og friskere enn hermetisert ananas. Og det du ikke bruker i retten er godt å spise som er. Jeg liker å skjære opp resten av ananasen i terninger og ha oppi i en boks som jeg oppbevarer i kjøleskapet. Kald, saftig ananas er en skikkelig pick-me-up om du vil spise noe friskt og søtt.

Husk å sette over risen før du setter i gang. Om den blir ferdig før, kan den stå med lokk på til resten av middagen er klar.

Enkel sursøt kylling med paprika og ananas - (sweet and sour chicken)

Er du glad i litt eksotiske kyllingretter kan jeg også anbefale disse:

Enkel sursøt kylling med paprika og ananas!! (sweet and sour chicken) – 4-6 porsjoner

Sjekk her hos dyrevernalliansen hvilke kyllingprodusenter som er best på dyrevelferd før du går og handler.

ingredienser
  • 600g kylling bryst eller lår, i terninger
  • 1 rødløk i terninger
  • 1 gul paprika i terninger
  • 1 grønn paprika i terninger
  • 1 rød paprika i terninger
  • 3 hvitløksfedd, finhakket
  • 1 ss finrevet fersk ingefær
  • 1/2 ananas i terninger
sursøt saus
  • 50ml soyasaus
  • 2 ss honning
  • 2 ss worcestershire saus
  • 1 ss hvitvins- eller eplecidereddik
  • 1 ss tomatpurée
  • 1 ss sriracha eller annen chilisaus
  • 1.5 ss maisenna
  • ca. 100ml kyllingbuljong å spe med
annet
  • grønn chili i fine skiver
  • ristet sesamfrø
fremgangsmåte

Gjør alle ingrediensene klare og sett over risen.

Bland sammen ingrediensene til sursøt sausen, med unntak av buljongen.

Smak på sursøt sausen og tilpass med mer syre (eddik) eller sødme (honning) om du vil. Vil du ha det litt mer spicy kan du bruke enda mer chilisaus.

Enkel sursøt kylling med paprika og ananas - (sweet and sour chicken)

Ha litt olje i en panne og fres løken noen minutter.

Ha oppi paprika og fres videre.

Stek gjerne over litt høy temperatur – grønnsakene kan gjerne få litt farge.

Legg grønnsakene over på en tallerken – de skal ikke stekes så lenge at de blir myke, de skal ha litt bit.

Ha kyllingen i stekepannen og tilsett litt mer olje om nødvendig.

Stek kyllingen en 5 minutters tid på høy varme, slå ned varmen og tilsett hvitløk og ingefær. Stek noen minutter.

Tilsett sausen og la det koke opp.

Sausen vil tykne, men ikke tilsett buljong riktig enda.

Ha grønnsakene tilbake i pannen.

Rør alt med sausen og tilsett ananas.

Nå kan du tilsette buljong om du føler at det trengs.

Når alt er gjennomvarmt er det ferdig.

Server med ris og dryss gjerne litt fine skiver med grønn chili og ristet sesamfrø over det hele.

Enkel sursøt kylling med paprika og ananas - (sweet and sour chicken)

Jeg elsker å servere dette i skåler og spise med pinner.

Enkel sursøt kylling med paprika og ananas - (sweet and sour chicken)

 

Kommentarer

  • Reply Turi Fagerland 18. mars 2022

    Tusen takk for svar

  • Reply Turi Fagerland 11. mars 2022

    Hei, du skriver soyasaus, og jeg er alltid i villrede her. Jeg har Kikkoman soyasaus i kjøleskapet, er denne brukbar, eller? Kan du skrive hvilken du bruker?

    • Reply Mat På Bordet 13. mars 2022

      Hei Turi
      Kikkoman soyasaus er supert å bruke her – den bruker jeg ofte jeg og 🙂
      ina

      • Reply Turi Fagerland 18. mars 2022

        Tusen takk for svar

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »