Disk opp med enkel sursøt kylling med paprika og ananas hjemme!
Så godt og så enkelt å lage!!
Her er det ingen marinering som må til og i stedet for å panere kylling før den friteres, stekes den i pannen au naturell.
Sausen lages ved at du blander sammen ingredienser du forhåpentligvis allerede har (hvis du ikke har Worcestershire saus i kjøleskapet så er det på høy tid å skaffe seg en flaske).
Sausen helles i pannen etter at kyllingen er stekt og tykner. Så er det bare å tilsette grønnsaker og ananas før du kan diske opp med nydelig sursøt kylling.
Det er en ting jeg vil dog sterkt anbefale at du gjør. Bruk fersk ananas. Det er så mye bedre og friskere enn hermetisert ananas. Og det du ikke bruker i retten er godt å spise som er. Jeg liker å skjære opp resten av ananasen i terninger og ha oppi i en boks som jeg oppbevarer i kjøleskapet. Kald, saftig ananas er en skikkelig pick-me-up om du vil spise noe friskt og søtt.
Husk å sette over risen før du setter i gang. Om den blir ferdig før, kan den stå med lokk på til resten av middagen er klar.
Er du glad i litt eksotiske kyllingretter kan jeg også anbefale disse:
- Kung pao kylling – spicy kylling med paprika
- gul som solen kyllingcurry med blomkål og squash
- asiatiske kyllingvinger
- kylling biryani
Enkel sursøt kylling med paprika og ananas!! (sweet and sour chicken) – 4-6 porsjoner
Sjekk her hos dyrevernalliansen hvilke kyllingprodusenter som er best på dyrevelferd før du går og handler.
Tusen takk for svar
Hei, du skriver soyasaus, og jeg er alltid i villrede her. Jeg har Kikkoman soyasaus i kjøleskapet, er denne brukbar, eller? Kan du skrive hvilken du bruker?
Hei Turi
Kikkoman soyasaus er supert å bruke her – den bruker jeg ofte jeg og 🙂
ina
Tusen takk for svar