En kyllingcurry, gul som solen, er akkurat det du trenger på korte vinterdager!
Curryen er rask og enkel å lage og kan selvsagt varieres med grønnsaker om du ikke liker eller har blomkål eller squash.
Apropos squash – skulle du være så heldig å finne en gul squash, så bruk den i stedet for grønn squash. Da kan vi virkelig begynne å snakke om en gul curry!
For å lage en gul curry benytter jeg en gul currypaste. Gul currypaste regnes som den mildeste av curry paste og får fargen sin av gurkemeie. (Jeg tilsetter litt ekstra gurkemeie i retten for å få fargen enda bedre frem).
Rød currypaste lages med rød chili og grønn curry paste med grønn chili. Andre typiske ingredienser i curry paste er sjalottløk, sitrongress, hvitløk og andre aromater og krydder. (Gul currypaste inneholder også rød chili).
Styrken på de forskjellige curry paste varierer litt fra produsent til produsent. Her har jeg for eksempel brukt gul curry paste fra Blue Dragon som jeg opplever som relativ mild – for en curry paste.
Mitt beste råd er alltid å smake. Slik får du en fornemmelse om hvor sterk curry pasten er. Det er best å tilsette curry paste i begynnelsen av retten slik at den stekes og smaken frigjøres. I nødsfall kan du alltid tilsette mer curry paste om retten ikke er sterk nok enten ved å blande det inne direkte eller steke det i en annen panne før du rører det inn.
Er du glad i curry kan jeg kanskje interessere deg i følgende oppskrifter også:
- rask laksecurry med brokkoli, paprika og spinat
- lun grønn kyllingcury med poteter
- grønnsakscurry med søtpotet, spinat og linser
- fiskecurry med torsk på 1,2,3
- kjøttboller i curry
Gul som solen ☀️ kyllingcurry med blomkål og squash! – 4-6 porsjoner
Kjøp gjerne økologisk kylling eller sjekk her hos dyrevernalliansen hvilke kyllingprodusenter som er best på dyrevelferd før du går og handler.