Hasselbackpoteter (med eller uten pesto)-fra Potetkokeboka

Hasselbackpoteter med eller uten pesto!

Altså, det finnes knapt noe bedre enn hasselbackpoteter med (eller uten om du foretrekker) pesto!

Og da snakker jeg hjemmelaget pesto som du kan lage i en fei, mens potetene er i ovnen.

Bare se på de!!!

Dette er poteter som passer året rundt! Perfekt til lammesteken eller roastbiffen for eksempel når det skal være noe spesielt. Men passer like godt til hverdagen – til grillmaten, til pølsene eller til sommersalaten.

Jada, poteter er godt året rundt, men det visste du vel 🙂

Du vet kanskje også at jeg har skrevet en kokebok der poteten er tema. Ikke bare tema, poteten står sentralt i hver av de nesten 100 oppskriftene med potet som du finner i boken. Og for å skryte litt, så var boken finalist i årets kokebok.

Ikke bare det, men boken er allerede også utgitt på dansk der den er nydelig oversatt til KARTOFFELLKOGEBOGEN. Fortell gjerne alle din danske venner om det – du finner den danske utgaven her.

Mer info om POTETEKOKEBOKA (og en masse tilbakemeldinger fra folk som allerede har kjøpt boken) finner du her .

Potetkokeboka, en kjærlighetserklæring

Har du lyst å sjekke ut noen flere oppskrifter før du ev. går til innkjøp av boken, kan du gjerne ta en titt på disse oppskriftene også:

Hasselbackpoteter – 6-8 porsjoner

ingredienser
Hasselbackpoteter
  • 8 mellomstore, kokefaste poteter
  • 4 ss smør eller margarin
  • 2 hvitløksfedd, skrelt og knust
  • salt
Pesto
  • 200g frisk spinat (en stor pose)
  • 1-2 hvitløksfedd
  • 50g revet parmesan
  • 50g ristede pinjekjerner
  • 150ml olivenolje
  • 1 ss sitronsaft
  • salt, pepper
fremgangsmåte

Ovns temp. 200°C

 Smelt smøret og ha knuste hvitløksfedd oppi. La det trekke mens du tilbereder potetene.  

Vask og tørk potetene. Legg et rent og brettet kjøkkenhåndkle på benken og finn frem to spisepinner eller sugerør (glass eller metall). Legg en potet mellom pinnene og skjær poteten i tynne skiver. Pinnene gjør at du ikke skjærer helt gjennom poteten. 

Hasselbackpoteter (med eller uten pesto) - fra Potetkokeboka

Legg potetene i en ildfast form. La de få litt avstand til hverandre, da de vil slå ut under steking.

Pensle potetene med smaksatt smør. Strø litt salt og pepper over og sett i varm ovn.

Hasselbackpoteter (med eller uten pesto) - fra Potetkokeboka  

Stek i 40–50 minutter til potetene er møre. Pensle de gjerne med mer smør underveis.  

Lag pestoen mens potetene er i ovnen.

Ha spinat, hvitløk, parmesan, pinjekjerner og olivenolje i en food processor og kjør til en glatt pesto. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.

Hasselbackpoteter (med eller uten pesto) - fra Potetkokeboka

Fordel litt spinatpesto over potetene og dryss med litt aleppo chili.

Har du ikke aleppo chili kan du drysse med annet krydder som paprika, røkt paprika- eller chiliflak.

Hasselbackpoteter med eller uten pesto!

Server gjerne resten av pestoen ved siden av for de som vil ha mer.

Hasselbackpoteter med eller uten pesto!

Altså nam!!

 

 

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »