Italiensk pastasalat med salami og mozzarella bugner av smak! Italienske smaker selvsagt!
Pasta, salami, tomater, oliven, mozzarella, parmesan, basilikum og annet godt gjør dette til en fabelaktig pastasalat.
Og som med de fleste pastasalater, er det hverken vanskelig eller særlig tidskrevende å lage den. Er du i tillegg flink til å planlegge litt, så blir pastasalaten enda bedre om du lager den dagen før slik at smakene virkelig kan sette seg.
Et par tips:
- Personlig liker jeg å bruke små pastaformer for denne salaten. Øvrige ingredienser skjæres også relativt smått, slik at alt står i forhold til hverandre.
- Av salami er det mye å velge mellom og forskjellige typer vil selvsagt sette sitt eget preg på smaken. Jeg brukte en pepperoni, men bruk det du liker best.
- Aller helst skulle jeg ha brukt mozzarellakuler i salaten, men fant det ikke i butikken. Løsningen ble å bruke en stor, fersk mozzarella som jeg skjærte i terninger. Om ikke du ønsker å bruke mozzarella kan det erstattes med en hard ost som er relativ nøytral i smaken.
- Jeg har brukt cherrytomater, men store tomater kan også brukes. Bruker du store tomater kan du gjerne skjære vekk ‘innmaten’ for så å skjære skallet med tilhørende fruktkjøtt i terninger. Dette for å unngå at salaten blir for ‘våt’.
- Som dressing har jeg laget en ganske enkel vinaigrette. Ønsker du å bruke en annen dressing eller en pesto som dressing blir det selvsagt også godt. Prøv deg gjerne litt fram.
Er du glad i pastasalater? Det er jeg og, og jeg har derfor mange flere oppskrifter på pastasalater her på bloggen – bare se her:
- pastasalat med tomat, avokado og mozzarella
- sommerens fargerike pastasalat
- pastasalat med kylling, bacon og avokado
Enda flere pastasalater finner du her.
Glad i salater?
Da vil du elske den nye boken min SKIKKELIG GODE SALATER!
Du finner den hos ARK (klikk her) og Norli (klikk her) – eller kjøp den direkte fra forlaget her.
Mangler tomat i ingredienser oversikt 250G?
Det gjorde det vet du. Rettet nå 🙂