Italiensk pastasalat med salami og mozzarella

Italiensk pastasalat med salami og mozzarella

Italiensk pastasalat med salami og mozzarella bugner av smak! Italienske smaker selvsagt!

Pasta, salami, tomater, oliven, mozzarella, parmesan, basilikum og annet godt gjør dette til en fabelaktig pastasalat.

Og som med de fleste pastasalater, er det hverken vanskelig eller særlig tidskrevende å lage den. Er du i tillegg flink til å planlegge litt, så blir pastasalaten enda bedre om du lager den dagen før slik at smakene virkelig kan sette seg.

Et par tips:

  • Personlig liker jeg å bruke små pastaformer for denne salaten. Øvrige ingredienser skjæres også relativt smått, slik at alt står i forhold til hverandre.
  • Av salami er det mye å velge mellom og forskjellige typer vil selvsagt sette sitt eget preg på smaken. Jeg brukte en pepperoni, men bruk det du liker best.
  • Aller helst skulle jeg ha brukt mozzarellakuler i salaten, men fant det ikke i butikken. Løsningen ble å bruke en stor, fersk mozzarella som jeg skjærte i terninger. Om ikke du ønsker å bruke mozzarella kan det erstattes med en hard ost som er relativ nøytral i smaken.
  • Jeg har brukt cherrytomater, men store tomater kan også brukes. Bruker du store tomater kan du gjerne skjære vekk ‘innmaten’ for så å skjære skallet med tilhørende fruktkjøtt i terninger. Dette for å unngå at salaten blir for ‘våt’.
  • Som dressing har jeg laget en ganske enkel vinaigrette. Ønsker du å bruke en annen dressing eller en pesto som dressing blir det selvsagt også godt. Prøv deg gjerne litt fram.
Italiensk pastasalat med salami og mozzarella

Er du glad i pastasalater? Det er jeg og, og jeg har derfor mange flere oppskrifter på pastasalater her på bloggen – bare se her:

Enda flere pastasalater finner du her.

Italiensk pastasalat med salami og mozzarella – 6-8 porsjoner

ingredienser
salaten
  • 400g pasta (se tips i innledningen)
  • 300g salami i små terninger (se tips i innledningen)
  • 1 gul paprika i små terninger
  • 1 grønn paprika i små terninger
  • 1 rød løk, finhakket
  • 200g oliven delt i to på langs
  • 200g fersk mozzarella i terninger (se tips innledningen)
  • 50 g revet parmesan
  • 2 ss grovhakket frisk basilikum
  • salt, pepper
dressingen
  • 100ml olivenolje
  • 30ml sitronsaft
  • 2 ts Dijon sennep
  • 1 ts honning
  • 1 hvitløksfedd, finrevet
  • 1/2 ts chiliflak
  • salt, pepper
fremgangsmåte

Kok pastaen al dente (dvs at den fortsatt har litt bit) i en stor gryte.

Skyll den raskt i kaldt vann for å stoppe kokeprosessen og la det renne godt av.

Tilbered resten av ingrediensene for salaten i mellomtiden.

Ha den avkjølte pastaen tilbake i gryta og tilsett salami og paprika,

løk, oliven og dressingen.

Dressingen lager du ved å bland alle dressing ingrediensene sammen. Smak til med salt og pepper.

Rør dressingen godt inn i salaten slik at den er jevnt fordelt.

Nå er det tid å vende inn de ‘myke’ ingrediensene.

Ha tomater, mozzarella og parmesan oppi og vend forsiktig inn i salaten.

Smak til med salt og pepper.

Hell salatene over i en salatbolle eller fat og dryss med frisk basilikum og gjerne litt mer revet parmesan.

Italiensk pastasalat med salami og mozzarella

Pastasalaten holder seg godt kjølig. Lag den gjerne dagen før slik at smakene virkelig får utviklet seg.

Italiensk pastasalat med salami og mozzarella

Og så er det bare å nyte!

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »