Festsalat med fiken, spekeskinke og chevre

Salat med fiken, spekeskinke og chevre

Festsalat med fiken, spekeskinke og chevre er en klassiker, så god at dette er den andre oppskriften på denne salaten her på bloggen. (Opprinnelig variant finner du her.)

Denne nye varianten finner du også i den nye boken min SKIKKELIG GODE SALATER. Og om du abonnerer eller har kjøpt Mat fra Norge nylig, så har du sett den på forsiden av bladet (lite stolt av det gitt…)

Så hva er nytt? Og hvorfor fornyet jeg den?

Vel, utgangspunkt for en hver bok jeg skriver er oppskrifter fra bloggen. Jeg har plukket ut noen oppskrifter herfra og lagt de i boken. Noen var fine og gode nok som de var, andre følte jeg trengte litt utvikling. Dette var en sånn oppskrift. (Og bare sånn at det er sagt, så er det flere nye oppskrifter i boken enn ‘gamle’ tatt fra bloggen…)

Jeg hadde ikke lyst å rokke ved de tre hovedingrediensene, ei heller sløyfe valnøtter. Så det gikk mer på presentasjon og hvordan den spises. Jeg løste det ved å skjære chevre (jeg bruker norsk chevre fra Haukeli) i skiver og rulle de i grovhakkede valnøtter.

Salat med fiken, spekeskinke og chevre

Dette fungerer så godt rent smaksmessig, men også med tanke på foto. Ja, og så er det alltid gøy å finne på litt nytt.

Her er forresten den nye boken min. Du finner den nå i bokhandelen, men den kan også bestilles direkte fra forlaget. Les gjerne mer om den her.

Skikkelig gode salater
Print

Festsalat med fiken, spekeskinke og chevre

Her har du en lekkerbisken av en salat–enkel å lage med luksuriøse ingredienser. Ikke akkurat en hverdagssalat, men en salat når du ønsker noe spesielt godt. Kanskje når du har besøk, eller kanskje noe bare til deg selv og din kjære. Server gjerne med godt brød og noe godt i glasset, og kos dere

Lager 2-4 porsjoner

Ingredienser

Skaler

SALATEN

65 g (en liten pose) ruccula

100 g langtidsmodnet spekeskinke

50 g chevre naturell

4 ferske fiken, i båter

50 g ristede valnøtter, finhakket

1 god håndfull blåbær

DRESSING

din beste olivenolje

vellagret balsamicoeddik

Fremgangsmåte

1.Finn frem et flott fat og strø salatblader utover. Dander skinke rundt om salaten.

2.Skjær chevre i skiver og trykk alle sidene ned i de finhakkede valnøttene.

3.Fordel chevreskivene, blåbær og fiken rundt om salaten.

4.Ringle din beste olivenolje og litt vellagret balsamicoeddik over salaten og server med begge flaskene lett tilgjengelig for de som ønsker mer.

Notes

Tips: Det er mange gode norske spekeskinker å velge mellom om du ikke ønsker å gå for italienske eller spanske varianter. Norsk chevre anbefales også!

Salat med fiken, spekeskinke og chevre
legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »