
Hvem liker ikke eplekake – en lettvint eplekake attpåtil?
Dette er en nydelig kake, som er rask å lage, men som trenger litt tid i ovnen. Og det er forsåvidt greit, for der kan den bake mens du gjør andre ting. For den er absolutt verdt å vente på.
Det er mye epler i denne, så den vil være noe kompakt (tenk pannekake), men det er noe av sjarmen. Den vil altså heve seg i ovnen, for så å falle litt sammen når den avkjøles.
Jeg liker best å servere den mens den er fortsatt lunken, og da gjerne med vaniljeis som en kontrast. Pisket krem eller vaniljesaus er også gode alternativer. Også trenger du selvsagt ikke servere noe annet til om ikke du vil. Den er også veldig god i seg selv.
Jeg liker å bruke litt syrlige epler til denne kaken og til eplekaker generelt. De git litt mer smak, men bruk de eplene du ønsker.
Dryss gjerne litt melis over kaken før servering – da blir den ekstra pen..
PS. kaken kan også varmes opp igjen om du ikke rekker å servere den rett fra ovnen..

Glad i kaker? Da vil jeg så absolutt anbefale den nye boken min SKIKKELIG GODE KAKER!
Glad i epler? Da vil du kanskje også ta en titt på disse oppskriftene?
LETTVINT EPLEKAKE
PrintSmurt ringform, diam. 20cm
Ovnstemperatur 180C.
Ingredienser
120 g smør
2 egg
120g sukker
80 g hvetemel
1 ts bakepulver
140 ml melk
1 ts vaniljeekstrakt
3 store epler
melis til pynt
Fremgangsmåte
Smelt smøret og la det avkjøle.
Pisk egg og sukker til en lys og luftig eggedosis. Vend inn det avkjølte smøret.
Bland bakepulver med hvetenel og vend det vekselvis inn i røren med melken.
Rør inn vaniljeekstrakt til slutt.
Skrell eplene og del i 4 båter. Skjær bort kjernen og skjær båtene i tynne skiver. Vend eplebitene inn i røren.
Hell røren i formen og jevn ut toppen. Sett i varm ovn på miderste rille og stek i 1 time.
Dekk toppen til med litt bakepapir om du synes den begynner å bli for brun mot slutten av steketiden.
La kaken avkjøle litt i formen før du fjerner ringen og løfter kaken over på et fat.
Dryss gjerne med litt melis før servering.


