Er du med meg på denne vaffel-reisen min?
Det har blitt en del varianter så langt, og flere skal det bli.
Havre og eple er en naturlig kombinasjon for vafler (synes jeg) og dermed måtte det bli havrevafler med epler.
Nå tenkte jeg at det hadde vært litt gøy å se at det var epler i vaflene etter at de var stekt. Derfor har jeg i tillegg til å ha revet eple i røren, også stekt vaflene med noen tynne epleskiver på toppen. Det var ikke lett å få til skal jeg si deg. Jeg begynte med epleskiver på begge sider først, det fungerte ikke. Epelskiver først med vaffelrøre på toppen fungerte heller ikke så godt.
Løsningen var denne varianten som du ser her – tynne epleskiver lagt på toppen av røren. Jeg har med hensikt plassert de innenfor hvert sitt hjerte slik at det var mulig å rive de pent fra hverandre. Jeg synes det ble litt fint, men du kan selvsagt sløyfe dette steget om du vil.
Legg også merke til at jeg brukte røde vafler til pynting, det blir finest.
Glad i vafler? Sjekk ut disse variantene også:
- potetvafler
- ost- og skinkevafler
- kanel- og rosinvafler
- vafler med spinat, ost og hvitløk
- vafler med sitron og valmuefrø (med eller uten egg)
Hva slags vaffeljern bruker du? Kjøpt i Norge? Ser ut som de er litt tykkere enn du får i vanlig vaffeljern.
Hei Fred
Det er en såkalt belgisk vaffeljern av merket Sage – kjøpt på Elkjøp for noen år siden 🙂
Takk for oppskrift! Jeg testet denne oppskriften med pære, og kan melde at det fungerer ypperlig det også. Sånn om noen fler enn meg skulle ha et pæretre på steroider og få ideer til hva de kan omsettes i
Herlig Kaja – takk!