Her har du den ultimate oppskriften på eplesnurrer!
Deilig myk gjærbakst som er fylt med små eplebiter blandet med litt sitronskall, kanel og sukker.
Prikken over i-en er glasuren laget med sitronsaft og toppet med finhakkede pistasjnøtter. Pistasjnøtter kan du selvsagt sløyfe eller erstatte med andre finhakkede nøtter om du har det tilgjengelig.
Epleskallet har jeg beholdt på, fordi jeg hadde lyst til å se små røde epleflekker i baksten. Da vet man hva man spiser….
Den letteste måten å skjære eplene i småterninger er å først skjære eplet i skiver på ca. 1/2 cm. Deretter legger du skivene på toppen av hverandre og skjærer de i terninger. Holder du deg til ca. 1/2 cm terninger er de små nok til å kunne rulle sammen deigen uten at den får store klumper, men de er store nok til at de ikke forsvinner i baksten.
Et lite tips til. Press gjerne eplene godt ned i deigen før du ruller den sammen. På denne måten sitter de fast når du skal rulle sammen deigen og ender ikke opp som en klump i den ene enden.
Er du glad i snurrer og gjærbakst generelt kan det lønne seg å ta en titt på disse oppskriftene òg:
* pistasjnøtter kan erstattes med hasselnøtter eller mandler, eller sløyfes helt.
Ovn temp. 200°C.
Lag deigen. Bland hvetemel med tørrgjær, sukker og kardemomme. Ha melken i det tørre og elt for hånd eller med maskin til du har en smidig deig. Skjær smør eller margarin i terninger og tilsett i deigen mens den eltes. Fortsett til all smør/margarin er tilsatt og du har en glatt og smidig deig.
Dekk deigen til og la den heve til dobbelt størrelse på et lunt sted. (ca. en time). Sett smøret/margarin som skal brukes til fyllet fremme på kjøkkenbenken slik at den er myk til du skal bruke den.
Lag fyllet. Mos smøret/margarinen med sukker og kanel.
Skjær eplene i terninger (ca. 1/2 cm store) og bland med grovhakkede nøtter og sitronskall.
Rull deigen ut til en stor firkant (ca. 40x50cm) og smør fyllet jevnt utover. Strø epleblandingen over og trykk det godt ned i deigen.
Rull deigen sammen til en stram pølse. Skjær deigen i 12 like store skiver og legg de på et stekebrett dekket med bakepapir. Dekk de til og sett de et lunt sted for å etterheve i 30-40 minutter.
Sett eplesnurrene i forvarmet ovn og stek i 10-12 minutter.
La eplesnurrene avkjøle på rist.
Lag glasuren. Bland melis med sitronsaft slik at du får en glatt ikke altfor rennende glasur. Strø melisglasuren over eplesnurrene og dryss med finhakkede nøtter før glasuren stivner.
Eplesnurrene kan gjerne fryses, men da helst uten glasur.
La de tine på benken og varm de så opp i ovnen (200°C) i 2 minutter. Ha på glasur og ev. finhakkede nøtter.
Hei, kan man lage dette med oppskrift fra eltefri boka di? Mvh Sissel
Hei Sissel!
Ja, det kan du!
Bruk oppskriften på fyllet fra denne oppskriften og kombiner med en kanelbolledeig oppskrift fra boken 🙂
Lykke til!
ina