Jeg skjønner det ikke. Det kan gå uker hvor jeg kjøpper bananer i fleng og de forsvinner like fort som jeg får lagt de i fruktskålen. Så, plutselig, er det slutt på bananspising og de ligger der og blir brunere og brunere.
Det er ikke et nytt «problem» å ha brune bananer liggende og jeg har sålangt laget og skrevet om grov banankake, cookies med banan, pannekaker med banan, ja til og med bakt en no knead brød med banan. På tide med muffins tenker jeg! Og sukkerfrie til og med. Hadde jeg ikke hatt sjokolade opp i så kunne jeg ha anbefalt de til frokost, tror jeg gjør det likevel:)
du trenger
3 godt modne bananer
150g akasiehonning
1 egg
150g hvetemel
50g havregryn
1ts bakepulver
100g hakket mørk sjokoalde
50g hakket valnøtter
ovn temp.180C
Dette er godt modne bananer for eksempel..
Mos bananer med en gaffel i en stor bolle (du skal lage hele deigen i denne bollen)
Tilsett honning og egget og rør det hele sammen.
Bland mel, havregryn og bakepulver og tilsett bananblandingen. Rør deigen lett sammen.
Tilsett hakket sjokolade og nøtter
og rør til blandet.
Fordel deigen i muffinsformer (jeg brukte store muffinsformer fra ICA, ca. 2 ss deig i hver form). Sett i forvarmet ovn og stek i 15-20 minutter.
Godt å spise mens de fortsatt er litt lunkne. Oppbevar de gjerne i frysen og varm de litt opp i ovnen igjen før servering om du vil.
Hei. Dette så så fristende ut at jeg måtte prøve. Mine muffins ble bare noen rå klumper nederst i formen. jeg brukte sammalt hvete fin og grov, halvblandet. Kan dette ha noe å si for resultatet?
Det er en deilig oppskrift. Inne bananmuffins.dk også de har en deilig oppskrift for lavt fett banan muffins.
http://www.bananmuffins.dk/fedtfattige-bananmuffins/
Ja, det er sikkert ikke noe problem!
Du må selvsagt øke baketiden – begynn med 30 minutter og sjekk med 5 minutters mellomrom. Tiden vil selvsagt være avhengig av hvor stor brødform du bruker.
Alternativt kan du kjøpe papir muffinsformer (på ICA for eksempel) som er såpass stabile at du ikke trenger form, men kan sette de direkte på et bakebrett.
Lykke til!
Kan man lage denne på samme måte som Chocolate chip cake, altså i brødform dersom man mangler muffinsformene?
Så bra! Ante meg at det var muligheter for tilpassninger her, det er en ganske takknemlig oppskrift 🙂
Høres ut som skikkelig deilig kveldskos!
Her hjemme var de veldig populære som frokostmuffins 🙂
Laget disse i kveld 🙂 Hadde bare to bananer, og akasiehonningen var tom etter 130 gram, men det gikk fint det også! Valnøttene sløyfet jeg, og da blir dette noe man kan «unne seg» på en hverdag også (hvis man prøver å passe midjemålet, da, som jeg må gjøre for tiden…) Gode og litt seige; deilig kveldskos med en kopp cappuchino til :-))
Takk for oppskriften! Vil garantert brukes flere ganger!
@Hekkan – ja det gjør det!
@avmeg – ikke sant? :))
Det mysteriet har jeg også undret meg over. Noen dager spiser familien to bananer hver, men så kan det gå en uke og ingen vil ha… Liker slike oppskrifter 🙂
Mmm, disse såg kjempegode ut 🙂 Går det an å bruke vanleg honning?
Mvh, KristiN
@July – ja, jeg skulle kanskje ha presisert uten hvit eller brun sukker 🙂
@Caroline – godt å høre at det er andre som trenger å finne på noe med brune bananer 🙂
Jeg har akkurat samme probelemt med bananer. Plutselig er det masse brune som bare ligger der 😉 Takk for flott oppskrift! Den skal prøves snarlig!
De så veldig gode ut! Men husk at både bananen og honningen inneholder sukker selv om det forekommer i naturlig form. Det metaboliseres på akkurat samme måte som vanlig sukker i kroppen. Liker bloggen din 🙂 mvh Julianne