Potetreder

Anne som skriver bloggen Frie Kaker tipset meg om en bok som heter the Muffin Tin Chef. Hun tenkte  at siden jeg brukte porsjonsformatet mye (skjønner ikke det altså, ref  mini deep pan pizzablåbærmuffins, quiche, osv…..:)) så kunne jeg hatt interesse av linken. Herlig altså! Og ja takk, jeg elsker tips!
Jeg fikk umiddelbart lyst til å prøve meg på min egen variant på parmesan hash browns som jeg har kalt potetreder. For det er nettopp det de er. De kan selvsagt spises som de er, men de kan også fylles. Med rømme for eksempel. Eller med rømme og laks for eksempel. Eller kanskje rømme og rogn…. Og så kunne man lage de i mini-muffinsformer slik at de var akkurat store nok til å putte i munnen som en liten appetitvekker. Å jeg kjenner at ideene ruller på her….
du trenger (til 12 reder)
800g poteter, revet
1/2 løk, finrevet (jeg brukte en microplane)
1 hvitløksfedd, finrevet
40g revet parmesanost
2ss olivenolje
salt og pepper
ovn temp 200C
Jeg begynte å rive potetene for hånd inntil jeg husket på at jeg hadde food processor. Da var saken grei! Klem ut så mye vann som mulig av potetene med et kjøkkenhåndkle eller flere papirhåndkler. Ha potetene i en stor skål og bland med løk, hvitløk, parmesanost, olivenolje, salt og pepper. Vanskelig å si hvor mye salt og pepper, noen gode kvern med pepper og en god del salt! Bland alt sammen med hendene og fordel med spiseskje i en non-stick muffinsform.
Press potetene litt ned i formene – de skal kunne holde formen sin når de er ferdigstekt. Sett i forvarmet ovn og stek i ca.30 minutter. Pass litt på de, for de tar fort farge. Dekk evt. til med bakepapir under stekingen slik at de ikke blir svidd. Test med pinne før du tar de ut av ovnen, de skal være gjennomstekte.
La de avkjøle en 5 minutters tid i formen før du lirker de forsiktig ut med kniv eller gaffel. De kan lett varmes opp igjen ved at de settes på et bakebrett og tilbake i ovnen (sett ned temperaturen til 100C). Server som del av et måltid, som tilbehør til salat eller som en liten rett i seg selv med rømme, og evt litt laks eller kaviar/rogn.

 

Kommentarer

 • Reply Adele 27. september 2012

  FANTASTISK ide! Jeg har nå mine første 12 i ovnen. Blir sikkert 36 tilsammen. Men jeg har lagd min egen vri. I tillegg til poteter og ost, raspet jeg gulerøtter, purreløk, vanlig løk og paprika + en dash med koriander i tillegg til salt og pepper.

  Skal fylles med kyllingbiter, rømme og guacamole. Ene halvbiten skal være vegetarisk så da brukes soyafarse istedenfor kylling. Jeg gleder meg! 😀

 • Reply Mat på Bordet 31. mai 2012

  Lagde ‘bare’ 12 stykker i går og de gikk rasende fort unna. Angrer på at jeg ikke lagde flere slik at jeg bare kunne varme de opp til lunsj i dag…og middag ….:)

 • Reply Quiltefia 31. mai 2012

  Disse så gode ut!! Super ide!! Må prøves!! AnneK:-)

 • Reply Mat på Bordet 31. mai 2012

  Yepp, absolut noe som må prøves! 🙂

 • Reply Villa Wonka 30. mai 2012

  Mmm… fikk helt vann i munnen jeg nå 🙂 Også så dekorative å servere til en matrett. Absolutt noe som må prøves 🙂

 • Reply Mat på Bordet 30. mai 2012

  Ja, ikke sant! 🙂

 • Reply Anonymous 30. mai 2012

  De så fantastisk gode ut… en flott idè som absolutt må prøves ut 🙂

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »