Helgrillet kylling med rucculapesto

Jeg kan lett argumentere for å helgrille en kylling på en ukedag. For det første så tar det ikke mye tid. Ja, den må steke en stund, men det klarer den helt fint selv, du kan finne på noe annet og bare sjekke på den inninmellom. For det andre så kan du få mer enn et måltid ut av en kylling. For en familie på 4 liker jeg å grille en kylling på rundt 2 kilo. Da har jeg middag og mer enn nok til en kyllingsalat eller kyllingpålegg dagen derpå. Og man kunne saktens steke mer enn en kylling av gangen. Steker du 2 samtidig kan du ha flere over på middag (kanskje noen klassekamerater som er blitt med hjem fra skolen) eller bare rett og slett ha mer til overs. Jeg har ingenting i mot å spise kylling 2 dager på rad…

Lag også rucculapestoen. Den smaker fantastisk godt til den sarte kyllingen og har du noe igjen har du noe å smøre brødskiva med som du skal fylle med kyllingrester. Kan du tenke deg noe bedre?

du trenger

 • en hel kylling, ca. 2 kilo
 • olivenolje, salt, pepper

 

rucculapesto:

 • 65g baby ruccula (en pose)
 • 75ml olivenolje
 • 1ss hvitvinseddik
 • 1ss dijon sennep
 • 1 finhakket sjalottløk
 • salt, pepper

 

Sett grillen på middelssterk varme. Skjær ryggraden ut av kyllingen – bruk en god kniv eller saks. Vask og tørk kyllingen godt. Legg ryggraden i en pose og frys den. Når du har samlet mange nok (4-6stk) kan du koke kraft av de. Gni kyllingen jevnt inn med olivenolje og kvern godt med salt og pepper over. Sett kyllingen på grillen. Varmen direkte under kyllingen skal være relativt lavt, varmen rundt kyllingen kan være høyere. Har du en gassgrill med flere brennere kan dette lett reguleres. Bruker du kullgrill flytter du kullet slik at kyllingen steker under indirekt varme. Kyllingen skal grilles i 40 – 60 minutter med lokk på. Husk på å sjekke kyllingen og snu den 4-6 ganger under stekingen. Temperaturen på grillen bør ligge på en 150 – 200C. Sjekk at kyllingen er ferdigstekt før du tar den av grillen og la den gjerne hvile en 10 minutters tid under folie før du serverer den.

Lag rucculapesto mens kyllingen griller. Ha alle ingredienser i en food processor og kjør til du ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.

Server kyllingen med en stor grønn salat og godt brød. Jeg kan også anbefale skjebrød, potetreder, hvitløksbrød eller lun maissalat som tilbehør.

Bon appetit!

 

Kommentarer

 • Reply Mat på Bordet 15. juni 2012

  Pestoen er supergod AnneK – smakerogså godt til griller kjøtt! Og som sagt på sandwichen dagen derpå!

  Ja, så klart – skroget kan det også kokes kraft av!!

 • Reply Turtledesign 15. juni 2012

  Og skroget som blir igjen er supert å lage kraft på! Så har du en deilig kyllingsuppe en anne dag.

 • Reply Quiltefia 13. juni 2012

  Hei!! Enig!! Helstekt kylling er lettvint og mye bedre enn kjøpekylling…… Og den pestoen skal jeg prøve!! AnneK:-)

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »