Annonse
Ny bok: Eltefri bakst. Klikk her for å lese mer om boka.

Kryddereplekake

eplekake

Hvem liker ikke eplekake?

Ok, det finnes sikkert noen som ikke gjør det, men som sjokoladekake må eplekake nesten regnes som en klassiker. Og innen klassikerene finnes det uendelige mange variasjoner.

Jeg tenker at de fleste som er glade i å bake har sin egen eplekakeversjon om ikke flere. Dette er en av mine. 3 epler er fordelt i deigen – en raspet og tilsatt deigen og de 2 andre er skjært i fine skiver.

Det ene eplet er lagt mellom to lag med deig (du kan skimte eplelaget i bildet over) og det siste eplet fordeles pent på toppen. Du støter dermed garantert mot en eplebit i hver skive.

 

Er du glad i eplekake kan du gjerne prøve disse oppskriftene også:

Kryddereplekake

ingredienser
  • 180g smør eller margarin
  • 150g brun sukker
  • 3 egg
  • 200g hvetemel
  • 50g havregryn
  • 2 ts bakepulver
  • 2 ts kanel
  • 3 epler
fremgangsmåte

Ovn temp 180C

Rør smør og brun farin luftig. Rør inn egg, ett om gangen. Rør inn hvetemel, havregryn, bakepulver og kanel. Skrell eplene. Riv det ene eplet og rør det inn i deigen. Kjern resterende epler og skjær i fine skiver.

Ha litt under halvparten av deigen i en rund kakefom (ca. 24cm diam) og fordel så jevnt som mulig. Legg skivene til det ene eplet jevnt over deigen. Ha resten av deigen på toppen og fordel det siste eplet på toppen. Gjør det så pent som mulig da dette vil selvsagt være synlig. Strø evt. litt mer havregryn på toppen.

Sett i forvarmet ovn og stek ca. 60 minutter. Test med kakepinne før du tar kaken ut av ovnen, kakepinnen skal være ren.

Sjekk kaken etter halvparten av steketiden har gått, det kan hende at den må dekkes til for å unngå å bli brent på toppen.

Server lunken eller helt avkjølt med vaniljeis eller pisket krem.

eplekake

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »