ANNONSE

Pasta med kylling og soltørkede tomater

 

Pasta med kylling og soltørkede tomater

Man kan liksom ikke trå feil med pasta! Dvs, selvsagt kan du det om du overkoker pastaen. Slapp, seig overkokt pasta er det verste og helt unødvendig. Sett timeren til et minutt eller to mindre enn det det står anvist på pakken og sjekk om pastaen er al dente . Husk også at pastaen kommer til å koke videre i sausen.

Men det var en digresjon, for jeg ville jo egentlig fortelle deg om denne retten – pasta med kylling og soltørkede tomater. Det er de soltørkede tomatene som gir smak i retten – tomatene skjæres i strimler og tilføres sausen og oljen burkes til steking av kyllingen og løken. Mer smak (og farge) kommer i form av paprika, en god porsjon parmesan og litt chiliflak og basilikum på slutten er alt som trengs å gjøre retten komplett.

Jeg liker å ha en håndfull med ruccola på toppen av pastaen min – det gir litt farge, litt krønsj og enda mer smak.

PS. retten ble laget i dag på snapchat – gå inn og ta en titt, jeg heter matpaabordet der også!

Pasta med kylling og soltørkede tomater

  • 300-400g kyllingbryst,  i strimler
  • paprika, salt, pepper
  • 2 røde løk i skiver
  • 8 -10 soltørkede tomater i olje, skjært i strimler (tørk gjerne av tomatene slik at det ikke blir for mye olje i retten)
  • 2 dl matfløte
  • 20-30 g revet parmesan
  • 300g pasta

Sett over vann til pastaen og gjør klar alle ingrediensene.

Varm noe av oljen til de soltørkede tomatene i en stekepanne. Ha opp i kyllingen og krydre med litt paprika, salt og pepper.  Kyllingen kan gjerne få litt farge.

Ha pastaen i det kokende, godt saltede vannet.

Ha løk og soltørkede tomater i stekepannen og stek videre med kyllingen.

Når løken er myk helles matfløte i stekepannen. Rør forsiktig rundt og la det småkoke til pastaen er ferdig.

Ta en kopp og fisk opp litt av pastavannet før du heller pastaen av. Husk å ikke overkoke pastaen – den skal være al dente.

Hell pastaen i stekepannen og rør retten sammen. Hell noe av pastavannet i sausen hvis det er blitt for tørt og rør inn parmesan. Smak til med salt og pepper.

Pynt pastaen med litt kvernet chiliflak og basilikum.

Server med en grønn salat.

Pasta med kylling og soltørkede tomater

 

Kommentarer

  1. Reply Marita 16. august 2017

    Nok en god middagsrett! Enkel og kjapp å lage. Smakte dessuten veldig godt!

    • Reply Mat På Bordet 19. august 2017

      Så hyggelig å høre at det smakte Marita!

  2. Reply tommy nilsen 2. januar 2016

    Noen biter chorizo pølse , litt sopp og rød og grønn paprika løfter denne retten flere hakk. Nydelig…

    • Reply Mat På Bordet 2. januar 2016

      Mmmm ja, det høres godt ut Tommy 🙂

  3. Reply Jenny 12. november 2015

    Å hallo! Denne var nydelig god Følger deg på snap og bestemte meg for å lage den så fort som mulig etter jeg så det, så i dag ble det middagen. Savnet ruccola da, men det får bli neste gang Hadde tenkt å sende en snap til deg, men det så ikke i nærheten så fint ut som bildene/snappene dine, haha! Fortsett med Snapchat ihverfall! Elsker inspirasjonen!!

    • Reply Mat På Bordet 12. november 2015

      Så gøy da Jenny!
      Og ja he, he det er ikke alltid at maten blir like pen å se på, men det er ikke det som er viktigst.
      Viktigst er selvfølgelig at det smakte 🙂
      Skal fortsette å snappe, har det så gøy selv med det, og ekstra hyggelig med fine tilbakemeldinger 🙂

  4. Reply Maren 10. november 2015

    Jeg elsker kombinasjonen på pasta og kylling, og denne retten er blir nok en ny favoritt. Dette skal definitivt lages, takk for enda en fristende og digg oppskrift! Jeg følger deg på snapchat og det er så gøy å se fremgangsmåten der 😀

    • Reply Mat På Bordet 11. november 2015

      Bare hyggelig Maren! Vi har ikke spist mte kylling og pasta før men denne retten var strålende godt! Spør som ikke det blir flere pasta/kylling retter fremover 🙂
      Og takk for tilbakemelding vedr. snap – hyggelig at du følger!

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Translate »