Her er de – vidunderlige grove kjeks med sjokolade. Og salt. Tanken var å lage en litt sunnere variant av en chocolate chip cookie og jammen ble de ikke så gode at de konkurrerer sterkt med sin noe usunnere variant.
Grove kjeks med sjokolade er laget med fullkornshvetemel og havregryn. Egentlig skulle jeg lage de med bare fullkornshvetemel, men jeg hadde ikke nok. Hell i uhellet kan det kanskje kalles. Det andre litt uplanlagte jeg gjorde var å blande halvparten av sjokoladebitene i deigen og strø resten på toppen når kjeksene var ferdig formet. Nå ser du hvor mye sjokolade du får og som bonus finner du mer når du biter ned i de. Lurt ikke sant?
Å jo, det var en tredje ting også, jeg strødde salt på toppen. Salt og søtt vet du, en uslåelig kombinasjon. Sløyf det om du vil, men prøv først.
Kjeksene er kjempegode og er helt supre å ha med på tur for eksempel. Noe godt og litt sunnere å knaske på som kan gi deg litt god energi når du trenger det.
Glad i kjeks/cookies? Ta gjerne en titt på disse oppskriftene også :
- ordentlig gode havrekjeks med sjokolade
- kjeks med sjokolade og peanøttsmør
- sjokoladekjeks med solsikkefrø
- de aller beste chocolate chip cookies (sjokoladekjeks)
Hei, jeg regnet og kom frem til ca 186 kalorier hver cookie 😀
De var kjempe bra.
Mm.. ser kjempegodt ut! Vet du hvor mange kalorier, proteiner osv.. det er i denne oppskriften?
hei Johanne
Nei, det vet jeg dessverre ikke.
det er ca.387 kalorier i hver cookie
Denne oppskriften fortjener en kommentar!! Lages ukentlig her hos meg, de er så fantastisk gode og forsvinner så raskt de kommer ut av ovnen;-) sunnere alternativ er det også, så spises med gooood samvittighet!
Hei Ingvild!
Du har rett, disse kjeksene fortjener så absolutt en kommenter!
Veldig hyggelig å høre at den er en gjenganger hjemme hos deg 🙂
ina
Jeg har gått tom for vaniljeekstrakt, og har bare ekte vaniljesukker og vaniljepulver (altså malt vaniljestang). Hvor mye av vaniljepulveret tror du jeg bør bruke for å få samme smaken som med ekstrakt?
Hei Linda
Hmmm, jeg tenker at det holder med en knivspiss vaniljepulver (altså malt vaniljestang)….
Hei! Ser nydelige ut! Dumt spørsmål.. romtemperert smør? Eller smeltet?
Hei Ida
Ikke noe dumt spørsmål det altså 🙂
Det skal være mykt smør, altså romtemperert.
Har fiksa på oppskriften slik at ikke det lengre er uklart 🙂
hilsen
ina
Hei 🙂 Lagde disse for første gang i går og de slo virkelig ann! Veldig godt med grovt mel og selvsagt salt på toppen… Lurte bare på en ting, deigen min ble selvsagt veldig flissete som er helt greit, men kakene skled også veldig ut under steking. På bildet ser dine så faste og fine ut.. Har du noe erfaring med det?
Hei Liss
Hmmm, med flissete mente du kanskje klissete?
Kan hende du trenger litt mer mel. Ellers så kan du la deigen stå litt slik at det absorberer mer av væsken. 🙂
Kan man bruke vaniljesukker I stedet for vaniljeekstrakt? Og Evnt en annen type grovt mel?
Hei Siri
Ja du kan bruke vaniljesukker men jeg synes det er alltid mye bedre med ekstrakt.
Og ja, du kan også bruke andre meltyper – her må du nesten prøve deg litt frem 🙂
Lykke til!
Herlig Thea 🙂
Disse var KNALLgode
KNALLbra Nina 🙂
Disse ser helt fantastisk gode ut! Må absolutt prøves 🙂
De er kjemepgode Charlotte – kors på halsen 🙂
Høres helt nydelig ut!
Kjempefornøyd! Likte bedre uten salt på toppen ☺️