Kjeks med sjokolade og peanøttsmør

Kjeks med sjokolade og peanøttsmør

Kjeks med sjokolade og peanøttsmør gjorde furore på kontoret forrige uke. Og godt er det, jeg hadde ellers spist alle selv….

Jeg fortsetter denne uken med mer bakst med peanøttsmør etter å ha postet oppskriften på peanøttsmør brownies forrige uke.  Som forøvrig, også kan anbefales om du ikke har prøvd oppskriften allerede.

Disse kjeksene smuldrer nesten opp når du tar en bit. De smelter nærmest på tungen. Det er altså bare en fordel at det er noen nøtter og sjokoladebiter i de å tygge på.

Som du ser, har jeg brukte chocolate chips – amerikanske sjokoladebiter som er formet som en dråpe. I oppskriften har jeg skrevet grovhakket sjokolade som fungerer like bra og er langt billigere enn slike sjokoladedråper. Mine chocolate chips har jeg tatt med meg fra USA under siste besøk for noen uker siden. Jeg kunne bare ikke dy meg. Peanøttsmøret er forresten også tatt med fra USA (2 svære dunker). Det blir altså mer bakst med peanøttsmør fremover.

Om du velger å drysse kjeksene med litt ekstra sjokolade og peanøtter er helt opp til deg. Min motivasjon var først og fremst å få gode bilder av kjeksene og kjeksene med ‘pynt’ ble desidert best. (Ja, jeg lagde kjeksene to ganger). Men, det skal sies at det kan jo nesten ikke bli for mye sjokolade og nøtter og det lille ekstra på toppen gjorde susen. Havsaltet er godt det og, du får frem enda mer smak, men er selvsagt også valgfritt.

Kjeks med sjokolade og peanøttsmør

Er du glad i å bake kjeks vil du kanskje også like disse oppskriftene:

Kjeks med sjokolade og peanøttsmør – ca. 20 kjeks

ingredienser
kjeks
  • 150g smør eller margarin
  • 100g brun sukker
  • 50g sukker
  • 150g peanøttsmør
  • 1 egg
  • 150g hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 100g sjokolade, grovhakket
  • 50g salte peanøtter grovhakket
topping
  • grovhakket sjokolade
  • grovhakkede peanøtter
  • havsalt
fremgangsmåte

Ovn temp. 180° C.

Pisk smør/margarin, sukker og peanøttsmør sammen. Pisk inn egget.

Rør mel og bakepulver sammen og vend inn i røren.

Ha sjokoladebiter og nøtter i røren og vend inn.

Bruk en iskremskje for å lage like store kuler og sett de med god mellomrom på et bakebrett. Trykk kulene ned med fingrene slik at du får flate kjeks.

Strø toppene med sjokoladebiter og peanøtter og trykk de litt ned. Strø med havsalt.

Sjokoladebiter, peanøtter og salt som pynt er valgfritt!

Sett brettet i forvarmet ovn og stek i 10 minutter. Kjeksene skal se gjennomstekte ut og fått litt farge.

La kjeksene avkjøle litt på brettet før du flytter de over på en rist for å avkjøle helt. De er skjøre når de er varme, vær forsiktig.

Kjeks med sjokolade og peanøttsmør

Kjeksene kan gjerne spises mens de fortsatt er lunkne, men om du ikke rekker det smaker de like godt når de er helt avkjølt.

Kjeks med sjokolade og peanøttsmør

De smaker også like godt noen dager etter at de er bakt om du oppbevarer de tørt i en kakeboks.

Håper det smaker ♥

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »