Ordentlig gode havrekjeks med sjokolade

Ordentlig gode havrekjeks med sjokolade

Her har du de – ordentlig gode havrekjeks med sjokolade!

Søte, gode kjeks, fullpakket med havregryn og en god del sjokolade. Det var ingen overraskelse å få overveldende gode tilbakemeldinger på disse kjeksene kan du si.

Kjeksene er enkle å lage og holder seg godt lenge om de oppbevares i tett kakeboks.

Hva slags sjokolade du velger å bruke i disse kjeksene er opp til deg. Jeg har brukt melkeknapper som jeg har blandet hele inn i røren. Noen knapper holdt jeg til side og brukte til å pynte noen av kjeksene med før du gikk i ovnen.

Bruker du annet sjokolade som er i lignende størrelse, kan du gjerne også bruke de hele. Alternativt kan du bruke plater med sjokolade (mørke eller lyse) og grovhakke den til mindre biter.

Nøtter (hasselnøtter, valnøtter eller mandler for eksempel) er også godt å ha i disse kjeksene, gjerne kombinert med sjokolade. Bruk i så fall gjerne 100g sjokolade og 100g grovhakkede nøtter.

Kjeksene holder seg godt i tett kakeboks.

Du finner mange gode oppskrifter på kjeks her på bloggen. Her er noen av mine favoritter:

Havrekjeks med sjokolade – ca. 24 kjeks

ingredienser
  • 200g smør eller margarin
  • 100g sukker
  • 100g brun farin
  • 1 egg
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 150g hvetemel
  • 200g havregryn (store)
  • 1 1/2 ts bakepulver
  • 150g sjokolade, grovhakket *
fremgangsmåte

*jeg brukte hele melkeknapper i denne varianten. Bruk gjerne det du vil av sjokolade. Er ikke bitene så store kan du bruke de hele slik jeg har gjort med melkeknapper, alternativt kan du grovhakke de.

Ovn temp. 180°C.

Pisk smør og sukker mykt og luftig.

Tilsett egg og rør inn. Rør inn vaniljeekstrakt.

Bland mel med havregryn og bakepulver, og rør inn i røren.

Rør til slutt inn sjokoladen.

Bruk en iskremskje eller to skjeer til å lage kuler av deigen, ca 3-4 cm i diameter.

Sett på bakebrett med god avstand til hverandre (jeg fikk plass til 12 kjeks på et bakebrett).

Pynt med mer sjokolade på toppen om du ønsker.

Sett kjeksene i forvarmet oven og stek i ca. 15 minutter til kantene er gyldne.

Havrekjeks med sjokolade

La kjeksene stå noen minutter på stekebrettet før du løfter de over på rist for å avkjøle helt.

havrekjeks med sjokolade

Kjeksene holder seg godt i tett kakeboks.

Kjeksene holder seg godt i tett kakeboks.

Kommentarer

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »