ANNONSE

Eggesalat og knekkebrød

eggesalat og knekkebrød

Eggesalat og knekkebrød -det er en strålende kombinasjon vet du!

Som student i London var eggesalat eller tunfisksalat det jeg bestilte mest av i sandwichshappene som lå på hvert gatehjørne (nå erstattet med Starbucks, Pret a Manger o.l). Skiver med toast fikk en raus porsjon med eggesalat, et stykke toast på toppen av det igjen, pakket i papir og servert med en glovarm kaffe eller te i en enkel no name brand styropor kopp.

De hadde dessverre ikke knekkebrød.

For det er på knekkebrød jeg foretrekker å spise min eggesalat. Noe crunchy, noe stabilt å balansere en liten haug med salat på toppen av og ikke minst, noe som ikke blir helt bløt så snart den ser salaten.

Kornmo har nå kommet ut med to deilige knekkebrødvarianter som passer helt supert til den yndete eggesalaten min – med havre & solsikke eller med urter & havsalt. Begge er kjempegode med salaten! Havre & solsikke varianten er ganske nøytral med eggesalaten, mens urter  & havsalt varianten bidrar med mer smak. Begge er verdt å prøve.

Mer info om knekkebrødene finner du på Kornmo.no og her følger oppskriften på eggesalaten:

Eggesalat

  • 6 hardkokte egg
  • 2 ss rømme
  • 1 ss yoghurt naturell
  • 1-2 ts grov sennep
  • en dæsj sitronsaft
  • salt, pepper
  • en vårløk, finsnittet

Skjær opp eggene i mindre biter – har du en eggekutter kan du gjerne bruke den.

Bland sammen rømme, yoghurt og sennep. Smak til med sitronsaft, salt og pepper. Rør  egg, dressing og vårløk forsiktig sammen.

Eggesalaten kan spises med det samme eller settes kjølig. Server med Kornmo knekkebrød og litt spirer til pynt. En liten dæsj med nykvernet pepper er heller ikke dumt…

eggesalat og knekkebrød

Noen eggesalat tips:

  • Vil du ikke skjære opp eggene kan du legge de hele i dressingen og mose de med en gaffel.
  • Dill, rødløk og selleristang er også godt i eggesalaten. Lek deg gjerne litt frem for å finne komboen som du liker best.
  • For å hardkoke egg legger jeg egg i kaldt vann, koker det opp og lar det koke hardt i 2 minutter. Jeg fjerner så gryta fra varmen, setter på lokk og lar det trekke i 10 minutter. Jeg heller så kaldt vann i gryta for å stoppe kokingen.
  • Bytt gjerne ut rømme og yoghurt med majones i dressingen.
  • Jeg elsker små biter med syltet agurk i eggesalaten min!
  • Lyst å prøve noe nytt? Ha currypowder i eggesalaten din!

Har du noen tips, eller gjør du noe spesielt med eggesalaten din, legg igjen en kommentar – jeg vil gjerne høre!

eggesalat og knekkebrødHar du lyst å prøve de nye knekkebrødene til Kornmo kan de kjøpes i butikken eller bestilles på marked.no (husk å bestille det du mangler av ingredienser for å lage eggesalaten og få alt levert hjem til deg….)

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Translate »