Annonse
Liker du bloggen min vil du kanskje også like mine kokebøker

Eggesalat

eggesalat og knekkebrød

Som student i London var eggesalat eller tunfisksalat det jeg bestilte mest av i lokal caféene som lå på hvert gatehjørne (nå erstattet med Starbucks, Pret a Manger o.l). Skiver med toast fikk en raus porsjon med eggesalat og et stykke toast på toppen av det igjen. De ble så behørlig pakket i papir og servert med en glovarm kaffe eller te i en enkel no name brand styropor kopp. Nam!

Studenttiden er jeg ferdig med forlengst, men ikke eggesalaten. Denne salaten lager jeg titt og ofte. Den holder seg godt noen dager i kjøleskapet, og smaker godt på all slags brød. Toast finner du ikke akkurat i mitt hus, men det er som regel mange skiver hjemmebakt, eltefritt brød å finne i frysen. Disse trenger bare en kjapp runde i brødristeren før de er tint. Så toppes de med denne deilige salaten. Gjerne med litt salatblader i bunnen.

Her finner du grunnoppskriften på min eggesalat. Vil du gjøre litt variasjoner, finner du noen tips nederst i innlegget.

Vil du gjerne bake litt brød  kan jeg anbefale følgende oppskrifter:

Eggesalat

ingredienser
  • 6 hardkokte egg
  • 2 ss rømme
  • 1 ss yoghurt naturell
  • 1-2 ts grov sennep
  • en dæsj sitronsaft
  • salt, pepper
  • vårløk, finhakket
fremgangsmåte

Skjær opp eggene i mindre biter – har du en eggekutter kan du gjerne bruke den.

Bland sammen rømme, yoghurt og sennep. Smak til med sitronsaft, salt og pepper. Rør  egg, dressing og vårløk forsiktig sammen.

Eggesalaten kan spises med det samme eller settes kjølig. Server med Kornmo knekkebrød og litt spirer til pynt. En liten dæsj med nykvernet pepper er heller ikke dumt…

eggesalat og knekkebrød

Noen eggesalat tips:

  • Vil du ikke skjære opp eggene kan du legge de hele i dressingen og mose de med en gaffel.
  • Dill, rødløk og selleristang er også godt i eggesalaten. Lek deg gjerne litt frem for å finne komboen som du liker best.
  • For å hardkoke egg legger jeg egg i kaldt vann, koker det opp og lar det koke hardt i 2 minutter. Jeg fjerner så gryta fra varmen, setter på lokk og lar det trekke i 10 minutter. Jeg heller så kaldt vann i gryta for å stoppe kokingen.
  • Bytt gjerne ut rømme og yoghurt med majones i dressingen.
  • Jeg elsker små biter med syltet agurk i eggesalaten min!
  • Lyst å prøve noe nytt? Ha currypowder i eggesalaten din!

Har du noen tips, eller gjør du noe spesielt med eggesalaten din, legg igjen en kommentar – jeg vil gjerne høre!

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate »