Kyllingsalat (som påleggsalat)

Kyllingsalat (påleggsalat)

Påleggsalat er så godt og så enkelt å lage selv – kyllingsalat er intet unntak!

Fordelen er selvsagt at du kan ha akkurat det du vil opp i  – i tillegg til kyllingen altså. Jeg har valgt pistasjnøtter og tranebær som smakstilsetter i tillegg til litt sjalottløk og gressløk for det var det jeg hadde for hånden. Dressingen ble en blanding av majones og rømme, men her er det også spillerom.

Lag mye eller lite alt ettersom hvor mye du trenger og hvor mange som skal spise det. Jeg oppbevarer det i et glass i kjøleskapet og setter den på bordet som alt annet pålegg når skiver skal smøres. Jeg foretrekker å lage små porsjoner, den varer ikke lenge, men så er det fort gjort å lage en ny ladning og da kanskje med en litt annen vri. Det er så gøy å eksperimentere vet du.

Har du ikke eller liker du ikke tranebær og pistasjnøtter kan du prøve med druer, valnøtter, selleri, avokado, eple, agurk, persille, kapers, chilisaus, basilikum, osv.osv. Ikke alt samtidig selvsagt….Tenk på hva du liker best og hvilke kombinasjoner du synes kan være gode og lag din egen variant av kyllingsalat.♥

Andre påleggsalater du vil kanskje prøve er tunfisksalat, tunfisksalat med karri eller eggesalat.

Kyllingsalat (påleggsalat)

Er du opptatt av dyrevelferd? Sjekk her hvordan de forskjellige kyllingmerker behandler sine kyllinger.

Kyllingsalat (som påleggsalat)

ingredienser
  • 3 ss majones
  • 3 ss rømme
  • 1 liten ts dijon sennep
  • ca. 300g stekt eller kokt kylling, revet
  • 30g pistasjnøtter, grovhakket
  • 30g tørkede tranebær, grovhakket
  • 1/2 sjalottløk, finhakket
  • 1/4 agurk, uten frø i små terninger
  • 1 vårløk, i fine skiver
  • litt finsnittet gressløk
  • salt, pepper
fremgangsmåte

Bland sammen alle ingrediensene og smak til med salt og pepper.

Det var det !

Oppbevar salaten gjerne et døgn på glass før servering slik at smaken får utvikle seg. Eller ikke. Jeg spiste med en gang….

Kyllingsalat (påleggsalat)

Lurer du på hva slags brød jeg har brukt her kan jeg fortelle at jeg har laget den selv. Oppskrift på verdens beste loff kommer om ikke så altfor lenge her på bloggen.

Kommentarer

  1. Reply Kamilla 11. april 2017

    Holdbarhet, sånn ca?

    • Reply Mat På Bordet 13. april 2017

      Hmm, litt usikker på holdbarheten Kamilla – en dag eller to kanskje. Har med hensikt laget en relativ liten porsjon slik at jeg er sikker på at den spises opp….

  2. Reply Lena 6. april 2017

    Kom litt tilfeldig over bloggen din, og kjære vene så bra! Så mange enkle, men samtidig så spennende oppskrifter! Blir litt enklere å finne middagstips fremover 😀

    • Reply Mat På Bordet 7. april 2017

      Neimen så hyggelig Lena – glad for at du fant frem til bloggen!

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Translate »