Påleggsalat er så godt og så enkelt å lage selv – kyllingsalat er intet unntak!
Fordelen er selvsagt at du kan ha akkurat det du vil opp i – i tillegg til kyllingen altså. Jeg har valgt pistasjnøtter og tranebær som smakstilsetter i tillegg til litt sjalottløk og gressløk for det var det jeg hadde for hånden. Dressingen ble en blanding av majones og rømme, men her er det også spillerom.
Lag mye eller lite alt ettersom hvor mye du trenger og hvor mange som skal spise det. Jeg oppbevarer det i et glass i kjøleskapet og setter den på bordet som alt annet pålegg når skiver skal smøres. Jeg foretrekker å lage små porsjoner, den varer ikke lenge, men så er det fort gjort å lage en ny ladning og da kanskje med en litt annen vri. Det er så gøy å eksperimentere vet du.
Har du ikke eller liker du ikke tranebær og pistasjnøtter kan du prøve med druer, valnøtter, selleri, avokado, eple, agurk, persille, kapers, chilisaus, basilikum, osv.osv. Ikke alt samtidig selvsagt….Tenk på hva du liker best og hvilke kombinasjoner du synes kan være gode og lag din egen variant av kyllingsalat.♥
Andre påleggsalater du vil kanskje prøve er tunfisksalat, tunfisksalat med karri eller eggesalat.
Er du opptatt av dyrevelferd? Sjekk her hvordan de forskjellige kyllingmerker behandler sine kyllinger.
Holdbarhet, sånn ca?
Hmm, litt usikker på holdbarheten Kamilla – en dag eller to kanskje. Har med hensikt laget en relativ liten porsjon slik at jeg er sikker på at den spises opp….
Kom litt tilfeldig over bloggen din, og kjære vene så bra! Så mange enkle, men samtidig så spennende oppskrifter! Blir litt enklere å finne middagstips fremover 😀
Neimen så hyggelig Lena – glad for at du fant frem til bloggen!