Boller med rabarbrasyltetøy, smudretopping og kremostglasur

Boller med rabarbrasyltetøy og kremostglasur

Jeg ser at det er mange av dere som har laget rabarbrasyltetøy med vanilje. Rabarbrasyltetøy med ingefær har også vært meget populær og rabarbrasyltetøy med jordbær holder også tritt.

Jeg kan bare konkludere at hjemmelaget rabarbrasyltetøy er en innertier etter trafikken å dømme og ikke minst alle de hyggelige tilbakemeldingene på snap, instagram og facebook. Fortsett med det, jeg liker å høre hva dere liker og bruker av oppskrifter fra bloggen.

Jeg har selvsagt også laget rabarbrasyltetøy i år igjen (den med vanilje er min favoritt om du vil vite) og etter å ha smurt det (generøst) på en brødskive tenkte jeg i mitt stille sinn at den også hadde smakt godt i noe gjærbakst.

Dermed ble ideen om boller med rabarbrasyltetøy født. Så kom ideen om smuldretopping (det var så vellykket i denne oppskriften….) og kremostglasur.

Ja, det ble litt smør på flesk, men det er godt av og til. Vil du være noe mer nøktert kan du sløyfe enten smuldretopping eller kremostglasuren. Boller med bare rabarbrasyltetøy er sikkert også godt….  Sånn, jeg lar det være opp til deg hvor langt du vil strekke strikken. Det eneste jeg kan si er at bollene gikk ned på høykant her på kontoret.

Boller med rabarbrasyltetøy og kremostglasur

Boller med rabarbrasyltetøy, smudretopping og kremostglasur

ingredienser
Bolledeig
  • 550g hvetemel
  • 50g sukker
  • 1/2 pose tørrgjær
  • 1/2 ts kardemomme
  • 250ml melk
  • 2 egg
  • 100g kjøleskapskaldt smør eller margarin i terninger
Smuldretopping
  • 100g hvetemel
  • 50g sukker
  • 50 kjøleskapskaldt smør eller margarin
Kremostglasur
  • 100g kremost, romtemperert
  • 2 ss smør eller margarin, romtemperert
  • ca. 2 ss sitronsaft
  • ca. 150g melis
fremgangsmåte

Du vil også trenge et glass med rabarbrasyltetøy med vanilje.

Boller med rabarbrasyltetøy og kremostglasur

Ovn temp 200°

Lag deigen . Rør sammen hvetemel, sukker, tørrgjær og kardemomme. Pisk melk og egg lett sammen.

Ha det våte i det tørre og sett kjøkkenmaskinen i gang på lav hastighet. Elt til deigen begynner å komme sammen. Ha i smøret/margarinen, en terning av gangen, mens maskinen elter.

La maskinen elte videre (sett gjerne hastigheten opp litt etterhvert) til deigen er glatt og smidig. Dette tar ca. 15 minutter.

Dekk deigen til og la den hvile 1.5 – 2 timer, eller til den har doblet i størrelse.

Lag smuldretoppingen imens. Ha smør/margarin, sukker og hvetemel i en bolle og bland med fingrene til du har en smuldrete deig. Dekk til og sett til side.

Når deigen er ferdighevet helles den over på en lett melet flate. Kjevle den ut til en firkant ca. 30x50cm stor.

Stikk ut sirkler på ca. 1ocm. Lag en liten fordypning i midten og sett de på et bakebrett dekket med bakepapir. Dekk til og la deigen etterheve en halvtimes tid.

Fyll godt med syltetøy i fordypningene og strø med smuldretopping.

Sett bollene i forvarmet ovn og stek i 15-20 minutter.

La bollene avkjøle helt på rist.

Bland sammen ingrediensene for kremostglasuren og strø over de avkjølte bollene.

Bollene er klare til å spise!

Boller med rabarbrasyltetøy og kremostglasur

Tips:

  • bollene kan fryses, uten glasur
  • ‘vanlig’ melisglasur er et godt alternativ til kremostglasur
  • vil du ikke ha noe glasur i det hele tatt vil jeg anbefale å ha litt (1/2ts) kanel i smuldretoppingen

God baskt!

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »