Hjemmelaget bounty (med lite sukker)

 

Hjemmelaget bounty (med lite sukker)

Går du etter kokoskonfekten i Twist posen?

Elsker du kombinasjonen kokos og sjokolade?

Har du søtsug innimellom og vil gjerne gripe etter noe som ikke bare er full av sukker?

Da er hjemmelaget bounty midt i blinken for deg. Nevnte jeg også at de var lette å lage? Og at du trenger kun 4 ingredienser? Jada, hjemmelaget bounty er vel verdt den lille innsatsen som må til for å lage disse små konfektene.

Det finnes uendelig med varianter på denne oppskriften på internet. Jeg har valgt å bruke en hvor ingrediensene er lett tilgjengelig. Kokosmasse, kokoskrem og honning er du trenger for selve innmaten i konfekten, sjokoladetrekket er smeltet kokesjokolade.

Om du vil forme konfekten til kuler eller lage de firkantet (som i Twist-posen) er opp til deg. Jeg synes kuler er finest (les i innlegget hvordan jeg fikk de så runde og fine), men det er selvsagt helt opp til deg. Gode blir de uansett!!

Glad i kokos? Prøv gjerne disse oppskriftene også:

Snurrer med mandler, kokos og sjokolade

Havrekjeks med kokos og sjokolade

Kokoskake

Hjemmelaget bounty (med lite sukker)

ingredienser
  • 200g kokosmasse
  • 1 liten boks (165ml) kokosmelk
  • 2-3 ss honning
  • 200g mørk sjokolade
fremgangsmåte

Hjemmelaget bounty (med lite sukker)

 

Bland kokosmasse med kokoskremen som har samlet seg øverst i kokosmelk boksen. Smak til med honning.

Du skal kunne klemme massen sammen til kuler. Bruk en måleskje (jeg brukt 1ts størrelsen) til å lage en halvkule med masse – pass på at det er tettpakket slik at det holder seg sammen. Lirk ut halvkulen, hold den i håndflaten og bruk måleskjeen til å lage den om til en kule. Jeg burde kanskje ha vist hvordan jeg gjorde dette på snap…. Neste gang!

Legg kulene på et bakebrett e.l. og sett kulene kjølig.

Smelt sjokoladen over vannbad. Vend de kalde kokoskulene i sjokoladen og sett tilbake på en lett oljet brettet for å stivne. Strø med mer kokosmasse om ønsket før sjokoladen stivner.

Hjemmelaget bounty (med lite sukker)

Bounty kulene kan oppbevares kjølig (harde) eller i romtemperatur (myke).

Noen tips:

  • resten av kokosmelken kan brukes i smoothies, bakst, kjøleskapsgrøt, osv.
  • dobler du oppskriften kan du bruke en stor boks kokosmelk (400ml) bruk 2-3 ss av kokoskremen og tilfør mer om nødvendig
  • smelt sjokoladen i en lav skål og rull kokoskulene rundt i sjokoladen med hjelp av to gafler
  • bytt ut honningen med lønnesirup eller agavesirup
  • bruk sjokolade uten sukker om du ønsker en ‘sukkerfri’ variant – prøv gjerne melkesjokolade om du vil ha en søtere variant
  • bytt ut noe av kokosmassen med mandelmel for en litt annen smak
  • pynt med noe annet enn kokosmasse – sølvkuler, tørkede spiselige blomster, glitterstøv, e.l.
  • pakk de pent i konfekteske og gi bort som gave ♥

 

Kommentarer

  1. Reply sandra 6. september 2017

    når det står 165 ml kokosmelk også skriver du i kommentaren 2-3 ss kokoskrem betyr det da at jeg skal bare bruke kremen eller er det i tillegg til den blanke «melka» fra boksen?

    • Reply sandra 6. september 2017

      Jeg prøvde oppskriften, improviserte litt på det med kokoskremen, og brukte litt av melka men mest krem. ble knall god! jeg har prøvd å lage en annen oppskrift før, som var mye mer styrete, men da hang ikke kulene sammen når jeg rullet de i sjokoladen. Denne gangen ble det ikke no gris og ingen ting som datt fra hverandre. kommer definitivt til å lage disse igjen! <3

      • Reply Mat På Bordet 17. september 2017

        Hei Sandra! Sorry, litt sent svar her, men ser at du har funnet ut av det selv. Ja, jeg bruker kun kremen, melke kan du spare til noe annet (se tips nederst). Godt å høre at det ble vellykket! 🙂

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Translate »