Piano har lansert en ny vaniljesaus – laget uten tilsatt sukker og med 35% mindre fett enn annen vaniljesaus! I den forbindelse har de utfordret meg (og 6 andre bloggere) til å lage en helt ny dessert av høstens frukt og bær – med Piano Vaniljesaus Zero selvsagt!
Jeg har tatt utfordringen og første ledd er å høre med deg om du har noen gode ideer.
Epler, pærer, plommer, tyttebær, solbær og rognebær er det jeg tenker på når jeg tenker på høstens frukt og bær. Tar vi slutten av august med i definisjonen av høst kan vi få med oss bringebær, stikkelsbær, moreller, rips,blåbær og solbær. Her er det altså masse godt å velge mellom.
Så hva er godt med vaniljesaus?
- klassiske paier med frukt eller bær, servert gjerne lunken med vaniljesaus – denne eplepaien for eksempel
- smuldrepaier med frukt eller baær, servert gjerne lunken med vaniljesaus – denne smuldrepaien med moreller for eksempel
- bær – friske eller frosne. (Frosne bær serveres gjerne med varm vaniljsaus slik at bærene tiner…….)
- ovnsbakt frukt eller bær, servert lunken med vaniljesaus – disse ovnsbakte eplene for eksempel
Hva liker du å lage med høstens frukt og bær? Jeg er spesielt nysgjerrig på om du har noen gode ideer på desserter med tyttebær og multer….
Hører gjerne fra deg i kommentarfeltet – trenger litt inspirasjon ♥
Innlegget er skrevet som et ledd i et samarbeid med Piano Zero.